Európske mestá

Alkmaar - malebné mestečko s vôňou syra

Alkmaar, Holandsko
2022-07-03 12:00:00

Holandské syry sa tešia vo svete veľkej obľube. Každý región tejto krajiny prináša inú zaujímavú chuťovku, ale Alkmaar medzi nimi predsa len trochu vyniká. Pravidelne sa tam koná veľký syrový trh, ktorý mení predaj týchto potravín na veľkú šou, mimoriadne obľúbenú aj medzi turistami. viac »

Chorvátsko je nádherné aj vo vnútrozemí. Pozrite si tieto zaujímavé miesta

Chorvátsko je nádherné aj
2022-06-20 12:00:00

Dovolenku v Chorvátsku väčšinou trávime pri mori na pláži alebo na niektorom z ostrovov. Veľa nám však ponúka aj vnútrozemie, kde dominujú najmä zaujímavé pamiatky a mestečká. Zájdite si tam na výlet počas niektorých voľných dní a spoznajte aj nové zákutia našej obľúbenej letnej destinácie. viac »

Tournai - nezlomná perla Valónska

Tournai - nezlomná perla
2022-06-11 12:00:00

Ak patríte k milovníkom malebných mestečiek, mali by ste spoznať Tournai na hranici Belgicka a Francúzska. Najťažšiu éru zažilo počas 2. svetovej vojny, keď bomby zničili jeho veľkú časť. To najvzácnejšie však, našťastie, zostalo zachované. viac »

Španielska Segovia - nenápadné mesto s množstvom pamiatok a atrakcií

Pevnosť Segovia
2022-05-15 00:00:00

Nech sa vyberiete na dovolenku do akejkoľvek časti Španielska, všade nájdete nejaké menej známe lokality, ktoré vás prekvapia pútavými dejinami. Segovia patrí medzi najstaršie mestá v krajine. Jej základy postavili už v roku 80 pred Kristom a v 15. storočí tam prebehla korunovácia kráľovnej Izabely I. Najviac pamiatok je sústredených v historickom centre, ktoré sa dostalo na zoznam UNESCO. viac »

To najlepšie z metropoly Švédska: TOP 10 atrakcií v Štokholme

Štokholm
2022-05-03 12:00:00

Hlavné mesto Švédska má oproti iným metropolám jednu výnimočnosť. Rozprestiera sa na niekoľkých ostrovoch, ktoré sú prepojené mostami. viac »

Dovolenka v Ríme za pár eur: Za vstupy do týchto pamiatok nič neplatíte

Piazza del Popolo v
2022-03-29 13:00:00

Talianska metropola je plná nádherných kostolíkov a zaujímavých architektonických pamiatok. Mnohé z nich si môžete pozrieť bez toho, aby ste museli vyťahovať peňaženku z kabelky či vrecka. Okrem nádherných námestí, vzácnych fontán či slávnych Španielskych schodov ušetríte v Ríme aj pri návšteve ďalších pamiatok. viac »

Londýn, ako ho nepoznáte: Toto sú jeho menej známe atrakcie

Kostol St. Martin in
2022-03-26 00:00:00

Taktiež si pred začiatkom dovolenky vyberáte nejakú hlavnú tému? Niekedy sa zameriavate na pamiatky, inokedy zájdete len za kultúrou alebo si vychutnávate gastronomické zážitky. Pri Londýne si môžete napríklad zvoliť výlet, počas ktorého uvidíte najmä menej známe zaujímavosti. viac »

Lisabon s minimálnymi nákladmi: Tieto zaujímavosti nestoja ani cent

Lisabon s minimálnymi nákladmi:
2022-03-13 00:00:00

Letenky z Viedne do Lisabonu sa pravidelne objavujú v zaujímavých akciách. Ak si chcete užiť skutočne lacnú dovolenku, v tom prípade sa inšpirujte našimi tipmi. Tieto pamiatky a miesta si môžete obzrieť zadarmo a investujete tak len do nutných výdavkov. viac »

Top päť tipov na krátku mestskú dovolenku: Jeden z najlepších máme doslova na skok

Ľubľana
2022-02-27 12:00:00

Magazín Time Out zverejnil zaujímavý rebríček. Tentoraz vybrali najlepšie miesta pre krátke mestské dovolenky pre rok 2022 a na veľmi vysokú priečku zaradili aj jeden tip od našich susedov. viac »

Kyjev uprostred vojny: Uvidia ešte niekedy turisti tieto poklady?

Kyjevsko-pečerská lavra
2022-02-26 13:00:00

Vojny a ozbrojené konflikty medzi znepriatelenými stranami predstavujú obrovskú hrozbu pre životy obyvateľov, ale aj pre pre zachovanie vzácneho kultúrneho dedičstva, ktoré formuje ich národnú identitu. Poškodenie či úplné zničenie sa často týka hnuteľných i nehnuteľných pamiatok, múzeí, knižníc, archívov, cirkevných stavieb, hradov, zámkov či palácov, ale prejavuje sa aj formou rabovania kultúrnych predmetov vnímaných ako vojnová korisť. Ukrajina bohužiaľ zrejme nebude výnimkou. viac »


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa