Európske mestá

Výlet do Ľubľany: Hlavné mesto Slovinska je malé, ale milé

Ľubľana, Slovinsko
2022-01-28 12:00:00

Hlavné mesto Slovinska zatiaľ stále patrí k turisticky menej vyhľadávaným metropolám. Vďaka tomu sa mu podarilo uchovať svoj pôvodný charakter a ešte stále v baroch stretnete viac domácich ako turistov, s ktorými sa môžete veselo baviť až do skorého rána. Ľublinčania sú veľmi priateľskí, radi sa zoznamujú s novými ľuďmi a ochotne vám ukážu tie najväčšie krásy svojho rodného mesta. viac »

Istanbul – hlavné mesto dvoch rozličných svetov

Istanbul, Turecko
2022-01-23 00:00:00

Turecko v sebe skrýva jeden malý zázrak, stret dvoch rozličných svetov na jednom mieste. Jeho najlepším reprezentantom je Istanbul, ktorý leží na križovatke dopravných ciest z Európy do Ázie. Je pomyselným hlavným mestom dvoch rozličných svetov - kresťanského a moslimského a turistom ponúka obrovské množstvo zážitkov. viac »

To najlepšie zo Stovežatej: TOP 10 atrakcií v Prahe

Karlův most, Praha
2021-12-02 12:00:00

K českej metropole máme ešte aj niekoľko rokov po rozdelení krajín veľmi blízky vzťah. Praha má v našich srdciach špeciálne miesto, preto sa tam radi vraciame. Milujeme jej kultúru, architektúru a tradičnú českú pohostinnosť. Toto je desať pamiatok, ktoré by ste mali rozhodne navštíviť. viac »

Slávne mesto z filmových trhákov vymiera: Nových obyvateľov láka aj na pivo zadarmo

Görlitz
2021-11-25 07:01:00

Východonemecký Görlitz býva považovaný za najkrajšie mesto v krajine a nakrúcalo sa tu viac oscarových filmov než kdekoľvek inde. To však zrejme ku šťastiu nestačí, a tak sa obyvatelia pomaly vytrácajú. Radnica láka nových na zaujímavé bonusy. viac »

Taliansky Janov dýcha atmosférou riviéry: Preslávil ho rodák Kolumbus aj obrovský prístav

Janov
2021-11-22 12:00:00

V minulosti viaceré prímorské mestá súťažili o titul najlepšieho prístavu. V Taliansku v priebehu 10. storočia takto súperili Janov a Pisa, až sa víťazstvo podarilo uchmatnúť prvému menovanému. Odvtedy tam kotvili všetky nákladné lode a do celého regiónu sa dostali veľké príjmy. Janov začal prekvitať, čo sa odrazilo aj na nádherných stavbách v celom meste. Tie patria medzi jeho skvosty až dodnes, preto sú obľúbenou atrakciou medzi cestovateľmi. viac »

Na návšteve Záhrebu: Chorvátska metropola nás očarila

Záhreb, Chorvátsko
2021-11-20 00:00:00

Väčšina slovenských turistov, ktorí v lete smerujú do dalmátskych letovísk, tadiaľto prechádzajú, ale takmer nikto sa tu nezastaví. Miliónová chorvátska metropola Záhreb je zatiaľ turistickým ruchom takmer nedotknutá. A pritom je vzdialená od Slovenska iba štyri hodiny cesty autom. Nájdete v nej množstvo múzeí, krásnych parkov, kaviarní a priateľských ľudí. viac »

Lausanne - olympijské mesto s nočným hlásnikom

Lausanne
2021-11-10 12:00:00

Ženevské jazero sa môže pochváliť ďalším nádherným mestom. Tým je Lausanne, ktoré sa pokladá za jedno z centier športu. Nachádza sa tam totiž centrála Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a je tu situované aj múzeum venované olympiáde. Okrem toho sa v minulosti preslávilo vďaka slávnej univerzite, ktorej história sa začala písať už v roku 1537. viac »

Kyjev - zaujímavá metropola susednej Ukrajiny

Od decembra sa lieta
2021-10-25 12:00:00

Metropolou susednej Ukrajiny je čarovný Kyjev. Turistov láka na viacero zaujímavostí. viac »

Syrakúzy – Archimedovo rodisko, ktoré spája grécku a taliansku kultúru

Syrakúzy
2021-09-26 00:00:00

Ktorá časť Talianska je pre vás dovolenkovým rajom? Milujete Rím s jeho jedinečnou históriou, Toskánsko ako rodisko famóznej gastronómie, alebo radšej prichádzate do Sicílie, kde ešte stále zažijete pravú atmosféru tejto krajiny? Tunajšie mesto Syrakúzy navyše spája grécku a rímsku kultúru, takže tu o zážitky nebude núdza. viac »

Mostar – mesto, ktoré vo vás zanechá silné emócie

Mostar
2021-09-09 08:01:00

Po Sarajeve je Mostar druhým najznámejším mestom v Bosne a Hercegovine. V jeho okolí je nádherná príroda, dotvárajúca krásnu atmosféru stavieb, z ktorých niektoré sú zachované v pôvodnom osmanskom štýle. Pri prechádzke centrom sa do tohto miesta ihneď zamilujete. V jeho uliciach sú totiž zapísané príbehy, ktoré vo vás vyvolajú silné emócie. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa