Európske mestá

Syrakúzy – Archimedovo rodisko, ktoré spája grécku a taliansku kultúru

Syrakúzy
2021-09-26 00:00:00

Ktorá časť Talianska je pre vás dovolenkovým rajom? Milujete Rím s jeho jedinečnou históriou, Toskánsko ako rodisko famóznej gastronómie, alebo radšej prichádzate do Sicílie, kde ešte stále zažijete pravú atmosféru tejto krajiny? Tunajšie mesto Syrakúzy navyše spája grécku a rímsku kultúru, takže tu o zážitky nebude núdza. viac »

Mostar – mesto, ktoré vo vás zanechá silné emócie

Mostar
2021-09-09 08:01:00

Po Sarajeve je Mostar druhým najznámejším mestom v Bosne a Hercegovine. V jeho okolí je nádherná príroda, dotvárajúca krásnu atmosféru stavieb, z ktorých niektoré sú zachované v pôvodnom osmanskom štýle. Pri prechádzke centrom sa do tohto miesta ihneď zamilujete. V jeho uliciach sú totiž zapísané príbehy, ktoré vo vás vyvolajú silné emócie. viac »

Luzern stál pri počiatkoch švajčiarskeho turizmu: Dovolenkárov láka aj dnes

Lucern, Švajčiarsko
2021-08-24 11:50:00

Z Viedne sa veľmi pohodlne dostanete leteckými či vlakovými spojmi priamo do Zürichu. Odtiaľ je to už len päťdesiat kilometrov do nádherného Luzernu, ktorý sa rozprestiera pri krásnom jazere. Už pri prvej návšteve tohto mestečka pochopíte, prečo ho tak veľmi milovali aj naši predkovia. viac »

Tri korunky švédskeho turizmu - Štokholm, Göteborg a Malmö

Tri korunky švédskeho turizmu
2021-08-16 12:00:00

Podľa cestovateľského portálu Tripadvisor patria medzi najobľúbenejšie destinácie Švédska tri najväčšie mestá Štokholm, Göteborg a Malmö. Pozrime sa, prečo je to tak. viac »

Dovolenka dva v jednom: Najkrajšie španielske mestá pri mori nikdy nesklamú

Valencia
2021-08-11 08:01:00

More, pamiatky, obchody a zábava - to je ideálna dovolenka pre mnohých z nás. V typických rezortoch však často nemáte na výber z toľkých možností služieb. Preto istotne neodoláte nášmu tipu zo Španielska. Tam vám voľný čas popri leňošení na mestskej pláži vyplní aj veľa zaujímavých atrakcií a kultúrny program. Zaručene sa nebudete nudiť a zamilujete si takýto typ dovoleniek. viac »

Windsor - miesto, kde britskí monarchovia skutočne žijú svoj život

Windsor
2021-07-16 12:00:00

Anglický Windsor vyhľadávajú turisti najmä kvôli slávnemu zámku. Ten vyzerá ako vystrihnutý z rozprávky o princeznách a kráľoch. Ešte väčšej popularite sa tešil po svadbe Harryho a Meghan Markle, keďže ľudia chceli na vlastné oči vidieť miesto, kde sa zosobášili. No okrem tejto hlavnej atrakcie si tam môžete pozrieť aj množstvo iných turistických zaujímavostí. viac »

Trogir – chorvátska verzia Benátok

Trogir, Chorvátsko
2021-05-24 12:00:00

Neďaleko Splitu sa nachádza jedno z najkrajších chorvátskych miest Trogir. Jeho historické centrum sa rozprestiera na malom ostrove medzi pevninou a väčším ostrovom Čiovo. Celá táto jeho časť je zapísaná medzi chránené lokality UNESCO. Kvôli jeho atmosfére, ale aj nádhernej architektúre prezývajú Trogir chorvátske alebo malé Benátky. viac »

Mechelen - najpodceňovanejšie mesto v Belgicku s tragickou minulosťou

Mechelen - najpodceňovanejšie mesto
2021-05-17 16:01:00

K belgickým turistickým magnetom patria najmä mestá ako Brusel, Gent alebo Bruggy. No podľa domácich sa neprávom zabúda aj na Mechelen, ktorý sa nachádza vo flámskej časti. Ten sa môže pochváliť nádhernými historickými budovami, ale aj živou umeleckou scénou, ktorá zabezpečuje bohatý kultúrny život. Ak máte radi prírodu, môžete sa zase vyberať na vychádzky po celom okolí. viac »

Sicílske Palermo je opradené legendami: Vyhľadávajú ho cestovatelia i lovci senzácií

Palermo
2021-05-11 16:01:00

O tejto sicílskej perle sme zrejme po prvýkrát počuli prostredníctvom detskej hry „Mestečko Palermo spí“. Tak ako sa hovorí v jej textoch, v minulosti bolo skutočne jedným z hlavných centier mafiánskeho klanu Cosa Nostra, takže sa okolo neho niesla ponurá atmosféra. V minulosti tam žili Arabi, ktorí výrazne poznačili miestnu kultúru a zanechali pečať najmä na architektúre. viac »

Do Barcelony poletíte už od 20 eur: S našimi radami si ju užijete na maximum

Barcelona, Španielsko
2021-05-01 00:00:00

Španielsko je jedna z najobľúbenejších turistických destinácií na svete. Každým rokom nespočetné množstvo turistov navštívi španielske mestá, španielske pláže, ale aj španielske hory. Využite zlacnené letenky od spoločnosti WizzAir už od 20 EUR a poďte sa na vlastné oči presvedčiť, aká úžasná je katalánska metropola. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa