Maďarsko

Jar v Maďarsku: Týchto 6 botanických záhrad vás opantá krásou i vôňou

2024-03-24 00:00:00 |

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta príjemným prekvapením a dokonalým doplnkom prehliadky Budapešti, pobytu v maďarských kúpeľoch či dovolenky pri Balatone.

Viac článkov

Tip na jesenné prázdniny: Budapešť je pre deti rajom na Zemi

Budapešť, Maďarsko
2018-10-17 00:00:01

Jesenné prázdniny sú tu o chvíľu a my sme pre vás pri tej príležitosti pripravili seriál s tipmi na rodinnú dovolenku v okolitých krajinách. Možno to neznie celkom originálne, ale v Maďarsku sme vybrali hlavné mesto Budapešť. Máme ju neďaleko, takže nebudete strácať vzácny čas cestovaním, predovšetkým ale ponúka také množstvo atrakcií a aktivít pre všetky vekové kategórie, že vám možno týždeň ani stačiť nebude. viac »

Menšie dvojča slávnej atrakcie: Verziu Pamukkale nájdete aj v susednom Maďarsku

Egerszalók, Maďarsko
2018-10-02 12:00:00

Počas dovolenky v Turecku si hostia najčastejšie volia ako fakultatívny výlet netradičné biele travertínové jazierka Pamukkale. Málo Slovákov však vie, že podobnú nádheru máme aj neďaleko našich hraníc. V maďarskom Egerszalóku nájdete presne takú istú atrakciu, ktorá vznikla vplyvom termálnych vôd, ktoré tam vyvierajú. viac »

Vajdahunyadský hrad – netradičná dominanta v centre Budapešti

Vajdahunyadský hrad, Budapešť, Maďarsko
2018-08-27 12:00:00

Pri hradoch a zámkoch sme zvyknutí na to, že nás ohúria svojim vekom a zaujímavými dejinami. Budapeštiansky Vajdanunyad je však úplne iný. Postavený bol len na konci 19. storočia a nikdy v ňom nebýval žiaden panovník. Napriek tomu patrí medzi najkrajšie miesta u našich južných susedov. viac »

Debrecín – mesto, kde sa písali dejiny Uhorska

Debrecín, Maďarsko
2018-05-17 12:00:00

Druhé najväčšie mesto Maďarska ponúka svojim návštevníkom nádhernú prírodnú scenériu a zaujímavú históriu popretkávanú významnými dejinnými udalosťami. viac »

Jedno z najkrajších miest Európy máme na skok: Spoznajte maďarskú Budapešť

Budapešť, Maďarsko
2018-02-23 12:00:00

K naším južným susedom väčšinou prechovávame zmiešané pocity. Hlavné mesto Maďarska však patrí k najkrajším historickým mestám, a to nielen v Európe. Preto by ste mali Budapešť rozhodne niekedy navštíviť, jej krásy vás zaručene nesklamú. viac »

Dovolenka, relax a liečenie: Najlepšie termálne kúpele v Maďarsku

Dovolenka, relax a liečenie:
2018-01-05 00:00:00

Maďarsko je dobre známe množstvom termálnych prameňov. Domáci s humorom často hovoria, že ich nájdete takmer v každej dedine. Stačí si len vybrať, ktorý kraj našich južných susedov chcete spoznať, a môžete začať plánovať príjemnú relaxačnú a zároveň liečebnú dovolenku. viac »

Mrazivá tvár Budapešti: Memento park a Dom teroru sú spomienkou na vplyv Sovietskeho zväzu

Memento Park, Budapešť, Maďarsko
2017-06-28 12:00:00

Sovietsky zväz ako federatívny socialistický štát a zároveň tretia najväčšia ríša v histórii ľudstva existoval takmer 70 rokov. Za dobu svojej existencie stihol ovplyvniť históriu a vývoj mnohých okolitých aj vzdialených štátov. V Budapešti existujú dve významné pamiatky(Memento Park a Dom teroru), ktoré sa spájajú s érou vplyvu ZSSR na území Maďarska. viac »

Manuál pre Balaton: Strávte 10 dní pri „maďarskom mori”

Balaton, Maďarsko
2017-06-05 00:00:01

Ten, kto sa v minulosti dostal na dovolenku ku Balatonu, bol šťastným človekom. Po páde režimu si však Slováci „maďarské more“ spájali práve s touto nelichotivou érou a úplne na neho zanevreli. No po rokoch začínajú Balaton objavovať znova a využívajú ho nielen na krátke víkendové pobyty, ale aj na dlhšie dovolenky. My sme vám pre inšpiráciu pripravili desaťdňový itinerár, pomocou ktorého prejdete okolo celého jazera a navštívite viacero zaujímavých miest. viac »

Ako chutí Budapešť: 6 miest, ktoré potešia každý mlsný jazýček

Ako chutí Budapešť: 6
2017-05-01 00:00:01

Maďarská kuchyňa je vychýrená po celom svete. Skvelé csárdy nájdete aj kúsok za hranicami, no kozmopolitná Budapešť toho ponúka omnoho viac. Nechajte sa teda zlákať novými chuťami a vôňami, experimentujte a tradičné prestriedajte s moderným či orientálnym. My sme počas víkendu navštívili šesť miest a všetky nás nadchli. viac »

Tip pre milovníkov koní: Spravte si výlet do Maďarska

Tip na milovníkov koní:
2017-01-17 12:00:00

Ak patríte aj vy k milovníkom majestátnych zvierat, mali by ste sa vydať do Maďarska. Po troch hodinkách cesty sa ocitnete v inom pokojnejšom svete, kde majú hlavné slovo zvieratá a ich šľachetná aura, ktorú okolo seba šíria. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa