Maďarsko

Jar v Maďarsku: Týchto 6 botanických záhrad vás opantá krásou i vôňou

2024-03-24 00:00:00 |

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta príjemným prekvapením a dokonalým doplnkom prehliadky Budapešti, pobytu v maďarských kúpeľoch či dovolenky pri Balatone.

Viac článkov

Maďarská verzia Tádž Mahálu: Hrad Bory postavili z lásky za vyše 40 rokov

Hrad Bory, Székesfehérvár
2019-12-11 08:00:01

Láska nám už niekoľkokrát dokázala, akú má veľkú silu. Turisti milujú príbeh slávneho Tádž Mahalu, ale rovnako krásne dielo tohto hlbokého citu máme aj oveľa bližšie k našej domovine. Hrad Bory sídli v maďarskom meste Székesfehérvár a jeho úplná výstavba trvala vyše štyridsať rokov. Dôvodom tohto zdržania bolo, že sa na celom projekte podieľal samotný majiteľ, ktorý takýmto spôsobom chcel demonštrovať vrúcne city k svojej manželke, obľúbenej maďarskej maliarke. viac »

Majestátna kráska na Dunaji: Tipy a triky pre návštevu Budapešti

Budapešť, Maďarsko
2019-09-10 00:00:01

Na Dunaji sa vypína nádherné hlavné mesto našich južných susedov – Budapešť, ktoré vzniklo spojením dvoch samostatných celkov Budy a Pešti. Má bohatú históriu a ponúka mnoho turistických atrakcií. Takto ju spoznáte aj vy. viac »

Termál po maďarsky: 7 TOP kúpeľných miest u našich južných susedov

Budapešť, Maďarsko
2019-08-24 00:00:00

Maďarsko milujeme kvôli pohostinnosti domácich, dobrej muzike, krásnej prírode, ale aj kvôli termálnym kúpeľom. Podľa prieskumov sa až na 80 percentách územia tejto krajiny nachádzajú pramene, vďaka čomu aj v menších mestečkách nájdete kúpaliská alebo špecializované kúpele, ktoré sa zameriavajú na liečenie rôznych problémov s pokožkou alebo pohybovým aparátom. viac »

Maďarská Nyíregyháza - najlepší ZOO park v Európe a skvelé kúpele len na skok od seba

Nyíregyháza
2019-04-03 12:00:00

Maďarsko vyťahuje ďalší zo svojich silných tromfov. Mesto Nyíregyháza ponúka už tradične vynikajúce kúpele a gastronómiu, ku ktorým do balíčka pridali aj vynikajúci ZOO park, v ktorom si rodiny s deťmi môžu pozrieť 500 rôznych druhov zvierat a prejsť sa aj improvizovanou džungľou. Najľahšie sa tam dostanete autom, keďže od Košíc je vzdialené len 120 kilometrov. viac »

Budapešť patrí k najkrajším mestám sveta: TOP 10 atrakcií, ktorým za to vďačí

Budapešť patrí k najkrajším
2019-03-16 00:00:01

S Budapešťou nás dlhé roky spájali spoločné dejiny Rakúsko-Uhorska a potom sme ruka v ruke prechádzali veľmi podobnými osudmi. Vďaka tomu je nám hlavné mesto Maďarska stále veľmi blízke a jeho pamiatky v nás vyvolajú silnejšie emócie ako prechádzky neznámymi uličkami iných metropol. viac »

Maďarský Jáger – mesto vína a termálnych kúpeľov

Katedrála, Jáger, Maďarsko
2019-02-01 12:00:00

Maďarské mesto Jáger majú na dosah obyvatelia juhovýchodných miest Slovenska. Z Košíc ste tam len za dve hodiny, z Rimavskej Soboty to trvá ešte o tridsať minút menej. Práve preto sa stalo veľmi obľúbeným miestom na víkendové výlety, ktoré ponúkajú spojenie zaujímavej histórie so slávnymi vinicami a kúpeľmi. viac »

Štúrovo, Ostrihom a Vyšehrad – silná trojka na výlet za históriou

Ostrihom, Maďarsko
2019-01-16 00:00:01

Štúrovo je vďaka známemu kúpalisku hojne navštevované najmä počas letných mesiacov. Je však aj vstupnou bránou k našim južným susedom - na skok to máte do malebného Ostrihomu aj Vyšehradu, ktoré sa významne spájajú aj s našou históriou. Táto silná trojica je preto ideálnou destináciou napríklad aj na jesenný víkendový výlet. viac »

Najkrajšia kaviareň sveta - ďalší z tromfov maďarskej Budapešti

New York Cafe v
2018-12-14 00:00:01

Hoci je pravdou, že vnímanie krásy je subjektívnou záležitosťou a každému sa páči niečo iné, sú miesta a veci, ktoré majú predsa len obdivovateľov viac ako ich konkurenti. Ako napríklad New York Café v Budapešti, najkrajšia kaviareň na svete. Ak o tomto tvrdení ešte stále pochybujete, pozrite si jej fotografie. Verte, že pochopíte a aj sami zatúžite vychutnať si aspoň jednu kávu v tomto nádhernom prostredí. viac »

Šopron – mesto s maďarským šarmom a rakúskou pohostinnosťou

Šopron, Maďarsko
2018-11-19 12:00:00

Mesto Šopron sa nachádza v blízkosti rakúsko-maďarských hraníc, vďaka čomu na ňom intenzívne badať vplyv oboch kultúr. Má typickú maďarskú energiu a šarm, ale spoľahnúť sa môžete aj na rakúsku ústretovosť a pohostinnosť. Z Bratislavy sa tam dostanete za hodinu a pol jazdy, pričom si môžete urobiť krátku prestávku pri Neziderskom jazere. viac »

Na Vörösmartyho námestí v Budapešti otvorili adventný a vianočný trh, má 20 rokov

Vianočný trh v Budapešti
2018-11-12 12:00:00

Na budapeštianskom Vörösmartyho námestí, ktoré je jedným z najkrajších námestí maďarského hlavného mesta, otvorili v piatok už 20. ročník tradičných adventných a vianočných trhov v rámci tamojšieho zimného festivalu. viac »


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa