Maďarsko

Jar v Maďarsku: Týchto 6 botanických záhrad vás opantá krásou i vôňou

2024-03-24 00:00:00 |

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta príjemným prekvapením a dokonalým doplnkom prehliadky Budapešti, pobytu v maďarských kúpeľoch či dovolenky pri Balatone.

Viac článkov

Vianočné trhy v Budapešti: Gastronomický zážitok svetovej úrovne!

Nádherná atmosféra a gurmánske
2016-12-05 12:30:00

V adventnom období sa všetky metropoly predbiehajú v zorganizovaní tých najatraktívnejších vianočných trhov. Niekde sa sústreďujú na nádhernú výzdobu, inde kladú väčší dôraz na gastronómiu či prezentovanie tradičných remesiel. V Budapešti venovali pozornosť každému detailu a jej návšteva je v predvianočnom období skutočnou pastvou pre všetky zmysly. viac »

Do Maďarska za relaxom: Akvaparky na juhu krajiny zabavia aj liečia

Akvaparky na juhu Maďarska
2016-11-28 12:00:00

Maďarsko sa môže pochváliť najvyššou hustotou termálnych prameňov. S humorom sa zvykne hovoriť, že tam v každej dedine nájdete aspoň malé kúpele. Oddych v tunajšej teplej vode obľubujú aj slovenskí cestovatelia, ktorí najčastejšie zájdu na krátkodobé jednodňové výlety tesne za spoločné hranice. Ak sa však vyberiete viac na juh, môžete si urobiť zaujímavý výlet, ktorý spojíte s návštevou rôznych pamiatok a atrakcií. viac »

Na výlete u susedov: 10 dôvodov pre návštevu juhovýchodného Maďarska

Na výlete u susedov:
2016-11-19 00:00:01

Budapešť, Balaton, Ostrihom a Miškolc patria medzi overenú dovolenkovú klasiku, ktorú absolvuje u našich susedov mnoho našincov. Niekedy je však lepšie zájsť mimo zaužívanú trasu a spoznať aj niečo nové. Ak na to stále nemáte dostatok dôvodov, my vám ich predstavíme rovno desať, aby ste mali počas vášho maďarského výletu postarané o dobrú zábavu. viac »

Štúrovo a Ostrihom – tá správna kombinácia na predĺžený výlet

Štúrovo a Ostrihom –
2016-08-18 12:00:00

Pri voľbe dovolenky na Slovensku vedú medzi turistami predovšetkým pobyty v horách, ktoré sú spojené s turistickými vychádzkami. Hneď po nich sa dovolenkári zameriavajú na oddych v kúpeľných mestách alebo v blízkosti vodných parkov, kde si užijú dostatok letnej zábavy. Skvelou alternatívou je preto predĺžený víkend v Štúrove, ktorý navyše môžete spojiť s návštevou nádherného Ostrihomu. viac »

More zážitkov pri Balatone: TOP zaujímavosti v okolí, ktoré musíte vidieť

Vodné dobrodružstvá pri Balatone
2016-07-19 00:00:01

Ak máte toto leto obavy cestovať k moru, nahraďte si to dovolenkou pri maďarskom Balatone, kde v niektorých miestach tiež nedovidíte na druhý breh. Spoľahnúť sa môžete aj na zaujímavý doplnkový program - v okolí najväčšieho maďarského jazera sa nachádza niekoľko zaujímavostí v podobe pamiatok, atrakcií a nádhernej prírody. viac »

Najväčší kúpeľný komplex Európy so stredomorskou plážou nájdete uprostred maďarskej pustatiny

Najväčší kúpeľný komplex Európy
2016-06-13 08:00:00

Hnedá voda pre zdravie a priezračne modrá pre príjemný relax a prázdninové dobrodružstvá, to všetko nájdete v termálnom regióne Maďarska. viac »

Mýtus pokorený, návrat legendy: Nové slovenské more je Balcsi

Balaton
2016-06-10 12:00:00

Túžite po sladkom leňošení na pláži či po aktívnych vodných dobrodružstvách bez dlhej cesty k vytúženému moru? Najväčšie sladkovodné jazero strednej Európy len na skok od Slovenska už dávno neláka len menej náročných turistov. Dnes môže Balaton službami konkurovať akejkoľvek vychytenej destinácii a je pripravený stať sa (staro)novým slovenským morom. viac »

Festivaly jedla a chutí. V Maďarsku si pochutíte ako nikde inde

Maďarské gastro
2016-03-31 08:00:00

S maďarskou gastronómiou ste sa už určite v nejakej tej podobe stretli, ale okúsili ste ju na miestach, ku ktorým neodmysliteľne patrí? Zašli ste do čárdy alebo inej lokálnej reštaurácie? Ak nie, tak tento rok vyskúšajte spojiť výlet s gurmánskym zážitkom a zavítajte na niektorý z festivalov jedla a pitia u našich južných susedov. viac »

Maďarsko na tanieri: Precestujte Maďarsko jeho najzaujímavejšími gastronomickými oblasťami

Gastronómia Maďarska
2016-03-18 10:00:00

Čo vám napadne, ak sa povie dovolenka u nášho južného suseda? Zrejme vám hneď vyskočia dve slová – voda a jedlo. A to preto, lebo dovolenka v Maďarsku sa jednoducho nezaobíde bez návštevy kúpeľov, alebo aspoň vodného parku, a ochutnávky toho najlepšieho čo maďarský kraj ponúka na tanieri. A je z čoho vyberať. Od južných slnečných rovín až po kopce na našich spoločných hraniciach sa stretávame s regiónmi plnými lahodných pokrmov a jedinečných chutí. Poďte sa s nami na tie najznámejšie pozrieť zblízka. viac »

Györ: Raj medzi Bratislavou a Budapešťou

Györ
2016-02-02 12:00:00

Keď sa vyberiete do Maďarska, väčšinou sa na vašu návštevu môže tešiť jeho metropola Budapešť. Ide predsa o hlavné mesto, má vám čo ponúknuť, vždy tam máte čo robiť, ale zase aj turistov je tam tak milión. A potom je tu ešte Balatón. Preč sú však časy, keď ste tam prifrčali so škodovkou, stanom a zaváraným mäsom, dnes sa sem chodí za hudobnými festivalmi. A pritom v Maďarsku nájdete aj ďalšie poklady. Jeden z nich sa nachádza medzi hlavným mestom Slovenska a Maďarska a nazýva sa Györ. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa