Maďarsko

Jar v Maďarsku: Týchto 6 botanických záhrad vás opantá krásou i vôňou

2024-03-24 00:00:00 |

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta príjemným prekvapením a dokonalým doplnkom prehliadky Budapešti, pobytu v maďarských kúpeľoch či dovolenky pri Balatone.

Viac článkov

6 najlepších festivalov pálenky v Maďarsku. Príďte ochutnať tradičné lahôdky našich susedov

VI.  Festival zabíjačkových
2015-03-03 16:30:00

Máte radi pálenku? Ako Slováci si musíme povedať, že tento nápoj je nášmu srdcu blízky. No nie je tomu tak len u nás, ale aj v susedných krajinách. Napríklad v Maďarsku, sa čoskoro uskutočnia festivaly, oslavujúce tento „blahodarný“ mok, ktorý už naši dedovia popíjali. Ak ich navštívite ochutnáte nie len domáce pálenky, ale aj mnoho iných špecialít, ktorými je Maďarsko preslávené. Guláše, zabíjačkové pochúťky, kapustu, klobásky... viac »

Maškrtný štvrtok v Maďarsku 19. februára 2015 – Najedzte sa dosýta za polovičné ceny

Maškrtný štvrtok v Maďarsku
2015-02-12 17:30:00

Máte radi maďarské špeciality? Ste pravidelným návštevníkom maďarských reštaurácií v blízkosti hraníc, alebo ste už počuli o povestnej maďarskej pohostinnosti, ale zatiaľ ste ju nemali možnosť zažiť? Je jedno, či ste odborník na gastronómiu a pôžitkár alebo chcete si len vychutnať dobré jedlo v príjemnej spoločnosti rodiny a priateľov, podujatie Maškrtný štvrtok vás určite poteší. 19. februára 2015 sa v Maďarsku nielen dobre najete, ale aj výrazne ušetríte. viac »

Hody na maďarský spôsob: Čabiansky klobásový festival

Čabiansky klobásový festival, Maďarsko
2014-10-08 09:00:00

Naši južní susedia sa vždy prezentovali dobrým jedlom, kvalitným vínom a skvelou zábavou. Návšteva v typickej čárde sa vám nepochybne nadlho vryje do pamäte. Chytľavé maďarské piesne a k nim niečo dobré pod zub. Ak však chcete toto všetko zažiť vo veľkom, vyberte sa na niektorý z ich festivalov. Napríklad v októbri sa chystá veľká oslava slávnej čabianskej klobásy. Verte tomu, že tak dobre, ako chutí táto domáca, už nebude chutiť žiadna iná pochúťka nesúca podobné meno. Pretože ten pravý recept si úzkostlivo stráži každá z rodín. viac »

Výlet za hranicami- voňavá Pannonhalma je od nas len hodinku cesty

Pannonhalma, Maďarsko
2014-07-25 17:00:00

Keby vám niekto zakryl oči šatkou a zobral vás na tajný výlet, vysadil vás v Pannonhalme a konečne by ste sa mohli okolo seba rozhliadnuť, vaša prvá myšlienka by bola, že ste niekde vo Francúzsku. Levanduľové pole s dobre známou lákavou arómou, krásna príroda a ako majestátny kráľ nad tým všetkým tróni historický kláštor. V skutočnosti však nie ste od Bratislavy vzdialení pár hodín letu, ale len hodinu cesty autom. Táto nádhera sa totiž nachádza v susednom Maďarsku. viac »

Prvý MINI BAR na svete je v Budapešti

MINI BAR BUDAPEST, Maďarsko
2014-05-29 12:00:00

MAĎARSKO - V maďarskom hlavnom meste oficiálne otvorili brány prvého baru na svete inšpirovaného britskou automobilovou značkou MINI s názvom MINI BAR BUDAPEST. viac »

Nyíregyháza: Mnohoraký turistický cieľ

ilustr. obr.
2014-05-14 09:00:00

MAĎARSKO - Mesto Nyíregyháza leží vo východnej časti Maďarska, z Košíc sa sem možno dostať za 2 hodiny. Mesto je obľúbeným turistickým cieľom slovenských turistov, lebo to, čo je potrebné k dokonalej dovolenke, tu nájdu na jednom mieste: očarujúce kúpele a kúpalisko, najvzrušujúcejší ZOO-park Maďarska, chutné maďarské jedlá a to všetko uprostred nádherného lesa Sóstó. viac »

FOTOSÚŤAŽ Moja dovolenka v Maďarsku - hľadáme tie naj fotografie!

ilustr. obr.
2014-04-30 09:53:00

Portál Dromedár.sk v spolupráci s Veľvyslanectvom Maďarska pre vás pripravil nový ročník obľúbenej súťaže Moja dovolenka v Maďarsku. Zapojte sa aj vy so svojimi najlepšími fotografiami a staňte sa víťazmi. viac »

FOTOSÚŤAŽ Naša rodina v Maďarsku

Maďarsko
2014-04-18 12:00:00

MAĎARSKO - Maďarsko je blízkym a atraktívnym dovolenkovým cieľom, ktorý ponúka oddych, poznávanie, zážitky, zábavu a pohostinnosť. Ponúka viac, než by ste očakávali. viac »

FOTOSÚŤAŽ Mestá a vidiek v Maďarsku

Budapešť, Maďarsko
2014-04-17 14:00:00

MAĎARSKO - Maďarsko je blízkym a atraktívnym dovolenkovým cieľom, ktorý ponúka oddych, poznávanie, zážitky, zábavu a pohostinnosť. Ponúka viac, než by ste očakávali. viac »

FOTOSÚŤAŽ Príroda v Maďarsku

Maďarsko
2014-04-16 16:00:00

MAĎARSKO - Maďarsko je blízkym a atraktívnym dovolenkovým cieľom, ktorý ponúka oddych, poznávanie, zážitky, zábavu a pohostinnosť. Ponúka viac, než by ste očakávali. viac »


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa