10 dôvodov, prečo sem vycestovať

Slovensko je pre amerických turistov bezpečné, týmto miestam sa majú vyhnúť

2018-01-12 12:00:00 | | Hodnotenie článku: 4.33

Americké ministerstvo zahraničných vecí v stredu aktualizovalo odporúčania a varovania pred cestovaním do jednotlivých krajín sveta. Slovensko zaradilo do kategórie bezpečných a Američania majú počas ciest u nás využívať len bežnú cestovateľskú obozretnosť.

Viac článkov

Perníková metropola Saná

V meste Saná, Yemen
2011-10-02 15:00:00

Domčeky, akoby ich naše staré mamy zdobili. Vo väčšom kamennom a hlinenom rozlíšení ich nájdete v hlavnom a najväčšom meste Jemenu - Saná. Tu mali zmysel pre detail už architekti prvých storočí islamu. Tradičné domy v meste Saná, ktoré sa v dôsledku moderných spoločenských zmien stali zraniteľnými, sú ukážkou jedinečného a tradičného osídlenia v meste. Krásu jeho krajiny si pod ochranné krídla podpísal Zoznam Svetového dedičstva UNESCO. viac »

Berat - mesto tisícich okien

Staré mesto s typickou
2011-10-02 10:00:00

Vzácny príklad architektonického skvostu osmanského obdobia nájdete v južnej časti centrálneho Albánska na brehu rieky Osum. Mnohými je Berat označovaný aj ako „mesto - múzeum,“ keďže sa pýši najzachovalejšou architektúrou dávnych čias na celom Balkáne. viac »

Čínske Benátky na predmestí Šanghaja

Zhujiajiao Šanghaj Severná ulica
2011-10-01 10:00:00

Mestečko popretkávané kanálmi, starobylými mostami a úzkymi uličkami. Ale Benátky to nie sú. Toto miesto dobre známe v celej krajine sa nazýva Zhujiajiao, hovoria mu aj vodné mesto alebo „Šanghajské Benátky“. viac »

Pestrofarebné Valparaiso

Originálne domy Valparaiso, Čile
2011-09-17 10:00:00

Mnohými označované za najzaujímavejšie mesto Čilskej republiky a jedno z najnezvyčajnejších v celej Latinskej Amerike. Nazývané aj malé San Francisco či klenot Pacifiku. Valparaiso bolo dlhé roky obchádzané turistami aj domácimi. Dnes naplno odkrýva svoje tajomstvá. viac »

Plovdiv v srdci Hornotráckej nížiny

Uličky v starom meste
2011-09-15 10:00:00

Druhé najväčšie mesto Bulharska, jedno z najstarších v Európe a tiež jedno z najkrajších na Balkáne. Rozprestiera sa na veľkej úrodnej Hornotráckej nížine, kde ho križuje rieka Marica. Plovdiv je starobylé mesto s takmer 8 tisíc ročnou históriou. Práve tá je najsilnejším magnetom na turistov a dôvodom toho, že mesto je obľúbenou cestovateľskou destináciou. viac »

Portofino - najbohatší mys Talianska

pohľad na Portofino,Taliansko
2011-09-11 10:00:00

Na severe pokrytý zelenými lesmi, na horúcom juhu krovinami, ktoré skrývajú tie najkrajšie kvetiny talianskeho pobrežia. Dominuje mu hora Monte di Portofino s bohatou faunou, flórou a priľahlé mestá a dediny uchovávajú niekoľko úžasných historických a architektonických skvostov. V mnohých smeroch je mys Portofino asi najlepším „zhrnutím“ čarovnej riviéry Liguria. viac »

Kerala - perla južnej Indie

Oázy na backwaters, Kerala
2011-09-03 15:00:00

Zovretá komunistickým režimom medzi Arabským morom a pohorím Western Ghats je Kerala jedným z najkrajších štátov Indie. Zatiaľ čo jej hornaté vnútrozemie ukrýva obrovské bohatstvo fauny, flóry, dôležitých plantáží čaju a korení, juh lemujú pláže posypané bielym pieskom. Kerala vás osvieži, očarí, prekvapí, možno opije aj nadchne. viac »

Jordánsko - biblická zem mlieka a medu

Púšť Wadi Rum, Jordánsko
2011-08-28 15:00:00

„Ahlan wa sahlan!“ Jeden z najčastejších arabských pozdravov. Voľne preložený do slovenčiny znie: „Buď jedným z nás a urob si pohodlie.!“ Pozdrav dokonale vyjadruje vzťah obyvateľov Jordánska navzájom, ale aj voči návštevníkom. Ak tejto podmanivej a vľúdnej fráze podľahnete, na zážitky, ktoré si z Jordánska priveziete, budete spomínať do konca života. viac »

Nebo, Peklo aj pevnosť na mori

Kızkalesi, Turecko
2011-08-27 10:00:00

To všetko nájdete v blízkosti pozoruhodnej dedinky Narlıkuyu na pobreží Tureckej riviéry. Má neopakovateľnú atmosféru. Týči sa nad malou pokojnou zátokou s príjemne osviežujúcim morom, ktoré ovplyvňujú spodné prúdy. V jej okolí nájdete niekoľko turistických lákadiel a romantický skalnatý prístav so skvelými rybími reštauráciami. Napriek tomu nie je ruchom turizmu poznačená tak, ako iné miesta na pobreží. Za návštevu však určite stojí. viac »

Mesto, ktoré nikdy nebudú volať Içel

Vchod na promenádu Mersin,
2011-08-21 10:00:00

„Promenáda na pobreží bola vtedy obsypaná pomarančovníkmi a ulica Flamingo preslávená unikátnymi pekárňami, nad ktorými mali svoje byty najbohatší obyvatelia mesta. Chodili sme sem na tiché prechádzky, vychutnávali si atmosféru ulice a vôňu sladkostí,“ s nostalgiou spomína obyvateľka mesta Bahar. A nie je jediná. 60. a 70. roky boli pre Mersin významné v mnohom. Populácia mesta začala enormne narastať, prekročila hranicu pol milióna a toto nové pulzovanie kreovalo podobu mesta až do tej, ktorú má dnes, s takmer 900 tisíc obyvateľmi. Pôvodný názov mesta Mersin bol v roku 2002 zmenený na Içel. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa