Cestovateľské rady, tipy, publikácie

Pozor na ruky: V Nemecku vás obscénne gesto za volantom vyjde na tisícky eur

2024-03-09 12:00:00 |

Pre fotografiu z radaru dopravnej polície hrozí vodičovi v Berlíne pokuta štyri tisíc eur a trojmesačné väzenie. Môže tak doplatiť na urážlivé gesto smerom k policajnému radaru. TASR informuje podľa webu heute.at.

Viac článkov

RADÍME: Cestu na dovolenku si treba plánovať, skontrolovať treba doklady i vozidlo

RADÍME: Cestu na dovolenku
2021-07-30 08:00:00

Cestu na dovolenku je potrebné si naplánovať v dostatočnom predstihu. Skontrolovať si treba platnosť dokladov i technický stav vozidla. Dovolenkári by si mali tiež overiť aktuálne protiepidemické opatrenia, a to nielen v cieľovej destinácii, ale aj v krajinách, cez ktoré budú prechádzať. Vyplýva to z odporúčaní, ktoré na sociálnej sieti zverejnilo Ministerstvo vnútra (MV) SR. viac »

Dovolenka v Chorvátsku autom - všetko, čo potrebujete vedieť

Dovolenka v Chorvátsku autom
2021-07-08 12:00:00

Dovolenková sezóna už pomaly začala, preto je čas poobzerať sa po vhodnej destinácii tej vašej. Množstvo Slovákov stále volí overenú klasiku - Chorvátsko. Akú cestu si vybrať, na čo si dať pozor a ktoré miesto bude pre vás to pravé? viac »

Plánujete ísť na dovolenku autom? Týchto 9 rád vám pomôže pripraviť sa na cestu

Plánujete ísť na dovolenku
2021-06-10 08:00:00

Dovolenka autom je pre mnohých obľúbená najmä vďaka slobode, voľnosti a dobrodružstvám. Zo Slovenska to navyše máme k moru len na skok a na pláži môžeme byť už po pár hodinách jazdy. Či už sa vyberiete na juh do Slovákmi obľúbených destinácií ako sú Terst, Istria, či Makarska alebo pôjdete za históriou na sever do Poľska alebo Nemecka, tieto rady využijete vždy. viac »

RADÍME: Pri nákupe dovolenky treba čítať recenzie, vhodné je tiež overiť si adresu

RADÍME: Pri nákupe dovolenky
2021-06-07 08:00:00

Pri nákupe dovolenky je dôležitá obozretnosť. Vhodné je preto preštudovať si recenzie, overiť si adresu ubytovania a zvoliť si bezpečný spôsob platby. Pozor si treba dať napríklad na podozrivo nízku cenu. Tipy, ako postupovať, priblížilo na základe skúseností Európske spotrebiteľské centrum v SR. viac »

Desať rád, ktorá vám ušetria čas aj nervy: Takto sa jednoducho zbavíte strachu z lietania

Desať rád, ktorá vám
2021-06-06 00:00:00

Letecká doprava patrí v súčasnom turizme k tým najhlavnejším spôsobom spoznávania sveta. Hoci prešla kvôli koronavírusu veľkou krízou, opäť sa dostáva do popredia, pretože nám výrazne šetrí čas a umožňuje spoznať aj ďaleké exotické destinácie. Ak sa stále pasujete so strachom nastúpiť do lietadla, pomôžeme vám ho zmierniť zopár trikmi. Vďaka tomu sa nebudete oberať o možnosť navštíviť aj vzdialenejšie destinácie a nebudete počas cesty prežívať nekontrolovateľný stres. viac »

GreenPass - aplikácia pre komfortnejšie cestovanie

V. Remišová predstavila prototyp
2021-06-01 08:00:00

Komfortnejšie cestovanie v rámci Európskej únie (EÚ) má v čase pandémie umožniť aplikácia GreenPass. Občania si do nej budú môcť naskenovať QR kódy potvrdzujúce vakcináciu, test či prekonanie ochorenia COVID-19. Štátne inštitúcie, najmä polícia, majú kontrolovať kódy prostredníctvom aplikácie OverPass. viac »

Korona ovplyvnila ceny dovoleniek: Vieme, ktoré destinácie zlacneli

Korona ovplyvnila ceny dovoleniek:
2021-05-06 12:01:00

Vďaka vakcinácii cestovné kancelárie predpokladajú, že sa už aktuálna letná sezóna bude pomaly vracať do normálu a na dovolenky sa vyberie viac ľudí. Ročná kríza v cestovnom ruchu výrazne ovplyvnila aj ceny vo viacerých destináciách. Zatiaľ čo niektoré z nich lákajú turistov na lacnejšie pobyty, inde sa musíte pripraviť na väčšie investície. viac »

Zábery z dronu sú úchvatné: V chránených územiach však za ne poriadne zaplatíte

Zábery z dronu sú
2021-04-30 08:00:00

Za lietanie dronom v chránených územiach bez povolenia hrozí pokuta do výšky 3319,39 eura, prepadnutie veci alebo pokarhanie. Právnická osoba môže dostať pokutu do 9958,17 eura a prepadnutie veci. Porušenie zákona a pokutovanie je možné vinníkovi dokázať aj na základe zverejnenej fotky či nahrávky. Pre TASR to uviedla zoologička Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Andrea Lešová. viac »

Karavanom po Slovensku: 5 najlepších tipov na toto leto

Karavanom po Slovensku: 5
2021-04-16 08:01:00

Hľadáte tip na cestovanie karavanom po Slovensku? Naša malá krajina ponúka prekvapivo bohaté možnosti kempovania. Tieto miesta sa oplatí navštíviť. viac »

Zaujímavá novinka v B. Bystrici: Prejdite sa po miestach, kde sú pochované známe osobnosti

Banská Bystrica
2021-04-09 07:00:00

Na území Banskej Bystrice sa nachádza 22 cintorínov. Každý jeden v sebe ukrýva životné príbehy aj významných osobností, architektonické skvosty či národné kultúrne pamiatky. Samospráva ich spojila do publikácie Sprievodca po pietnych miestach Banskej Bystrice, ktorú si záujemcovia môžu bezplatne vyzdvihnúť vo výdajných okienkach informačného centra na Námestí SNP alebo turistického a informačného centra na autobusovej stanici. viac »

Cestovanie s covid pasmi: Európska komisia priblížila digitálne zelené preukazy

Prvé lietadlo s cestujúcimi
2021-03-18 12:00:00

Digitálne zelené preukazy, považované za akési "očkovacie pasy", uľahčia bezpečný a voľný pohyb osôb v rámci EÚ počas pandémie ochorenia COVID-19. Uviedla to v stredu predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová pri predstavení nového súboru protipandemických opatrení. viac »

6 tipov, ako si spríjemniť pobyt v prírode

6 tipov, ako si
2021-02-16 08:00:00

Kašlite na prácu. Jeden deň vás nezabije. Vybehnite do prírody. Pozdravte stromy, nechajte sa prežiariť slnkom. O tieto, ako aj o iné maličkosti nás home office každý deň okráda. Bojíte sa, že už ste zabudli relaxovať? Prinášame vám 6 jednoduchých tipov, vďaka ktorým sa dostanete do pohody a užijete si pobyt v prírode ako kedysi. viac »

Spestrite si sviatky hubárčením: Zimné huby sú dobré pre zdravie

Uchovec bazový, známy pod
2020-12-30 12:00:00

Tohtoročná jeseň bola na huby pomerne skúpa. Hubárska sezóna však pokračuje aj v zime. Začínajú rásť aj huby, ktorým nižšie teploty neprekážajú. Viaceré z nich podporujú imunitu, čím bojujú s alergiami, ale aj pomerne účinne predchádzajú istým typom rakoviny. TASR o tom informovala hovorkyňa SAV Monika Tináková. viac »

Exotika, chata alebo námestie: Porovnali sme výhody a nevýhody silvestrovských osláv

Exotika, chata alebo námestie:
2020-12-18 08:00:00

Pokiaľ nepatríte medzi ľudí, ktorí počas novoročných osláv pestujú papučovú kultúru, tak by ste mali zbystriť pozornosť. Do vašich plánov pridávame niekoľko dôležitých pre a proti, ktoré vám pomôžu vybrať to najlepšie miesto, kde spolu s partiou strávite tohtoročného Silvestra. viac »

Máme overené: Týchto 6 darčekov poteší každého

Máme overené: Týchto 6
2020-12-15 08:01:00

Dobrých inšpirácií na vianočné darčeky nie je nikdy dosť. Ak neviete, čím by ste potešili vášho cestovateľa, máme pre vás zopár overených tipov. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa