Podujatia a festivaly v Európe

Tisíce korčuliarov na jedinom mieste: Najväčšie klzisko Európy je v Moskve

Najväčšie klzisko Európy je
2019-12-06 08:00:01

Moskva je dokonalou destináciou pre tých, ktorí majú radi zimu so všetkým, čo k nej patrí. Vrátane nízkych teplôt, snehu a korčuľovania. V metropole Ruska je k dispozícii viacero klzísk. Najkrajším okolím sa môže pochváliť to na Červenom námestí, ak si ale chcete čo najlepšie zašportovať, mali by ste zamieriť do Výstaviska úspechov národného hospodárstva. Práve tam sa nachádza vôbec najväčšie klzisko v Európe. viac »

Sviatky v ich najkrajšej podobe: Toto je 10 najlepších vianočných trhov Európy

Vianočný Kolín nad Rýnom
2019-12-04 08:00:00

Tradíciu vianočných trhov pestujú najmä v európskych krajinách, ale postupne sa dostáva aj mimo tohto kontinentu. Voňavé jedlo, sladký punč alebo varené víno nás postupne navnadia na blížiace sa sviatky, remeselnícke výrobky zo stánkov zase skrášlia naše stromčeky alebo nám vyriešia dilemu s hľadaním darčekov. Anglický Mirror zoradil rebríček najlepších vianočných trhov, ktoré môžete navštíviť počas tohto roka a nasať kúsok ich kúzelnej atmosféry. viac »

Belgické mesto chce vyradiť svoj karneval zo zoznamu UNESCO, zosmiešňuje židov

Karneval v Aalste
2019-12-03 08:00:00

Hlavné mesto satiry alebo rasistická zvrátenosť? Belgické mesto Aalst chce dať v dôsledku protestov židovských komunít a Európskej únie vyradiť svoj každoročný karneval zo zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO, kam bolo toto podujatie v roku 2010 zapísané. Informovala o tom v noci na pondelok agentúra AFP. viac »

Vianočné trhy na zámku Schloss Hof: Krása, ktorá vyráža dych

Vianoce v Schloss Hofe
2019-11-15 12:00:00

Vianoce sú časom milých prekvapení a malých zázrakov, časom mimoriadnych zážitkov, kedy zdieľame chvíle šťastia s našimi blízkymi. Krásne chvíle s rodinou a tú pravú sviatočnú náladu si môžete vychutnať aj v malebnom zámockom komplexe Schloss Hof, ktorý má obzvlášť v predvianočnom období neopakovateľné čaro. viac »

OBRAZOM Obrovské poklady po jedinou strechou: V Louvri otvorili výstavu Leonarda da Vinci

Výstava Leonarda da Vinci
2019-10-27 12:00:00

V parížskom múzeu Louvre otvorili retrospektívnu výstavu jedného z najväčších umelcov všetkých čias – Leonarda da Vinci, ktorý zomrel pred 500 rokmi. Návštevníci majú jedinečnú možnosť vidieť mnohé najvýznamnejšie diela na jedinom mieste. viac »

Takmer 800 rokov a rovnaký počet stánkov: Navštívili sme najstarší a najväčší jarmok v Poľsku

Najstarší jarmok v Poľsku
2019-08-14 12:00:00

Historický Gdaňsk stojí určite za návštevu. Malebné mesto na brehu Baltického mora je atraktívnym cieľom na niekoľkodňový výlet a práve v tomto období sa tu konajú najväčšie a najstaršie trhy v Poľsku a možno i v Európe. viac »

5 tipov, kam na hudobné festivaly po Európe priamym autobusom

5 tipov, kam na
2019-06-26 12:00:00

Leto je tu a s ním aj obdobie obľúbených hudobných festivalov. Pripravili sme pre vás výber najlepších hudobných festivalov, ktoré v tomto roku v Európe môžete navštíviť. Festivaly sa za posledné roky stali veľmi obľúbeným miestom trávenia dovolenky. Ak patríte medzi milovníkov hudby, bude to ideálna dovolenka aj pre vás. Tak na čo čakáte? Zbaľte si svojich päť slivák a vyrazte za poriadnou muzikou! viac »

Užite si čas s deťmi: 10 tipov, kam sa vybrať v Trnave a okolí

Užite si čas s
2019-05-22 00:00:00

Čas strávený s deťmi je ten najdôležitejší. Víkendy a voľné dni sú pre rodinu veľmi vzácne a vymýšľať pre najmenších nový program, je veľakrát náročné a zaberie to čas. Pomaly sa blížia letné mesiace a ak si stále lámete hlavu nad tým, kam vziať svoje deti, tak navštívte Trnavu a jej región. Vybrali sme pre vás rôznorodé podujatia, aby si každý našiel to svoje a zažil nezabudnuteľné chvíle. viac »

Dovolenka ako veľký žúr: 6 miest, kde to v lete najviac žije

Dovolenka ako veľký žúr:
2019-04-03 00:00:01

Nechcete celé leto presedieť doma a túžite navštíviť miesta, kde to bude skutočne žiť? Baví vás žiť naplno a chcete svoju dovolenku prežiť ako nikdy nekončiacu párty? Potom ste na správnej adrese - toto sú vychytené „párty“ destinácie, ktoré sú veľmi rušné a ako stvorené pre mladé dvojice či jednotlivcov. viac »

Veľkolepý záver sezóny v Rakúsku: Skvelá lyžovačka a koncert Lennyho Kravitza úplne zadarmo

Koncert v rakúskom Ischgli
2019-02-19 16:00:00

Lyžiarska oblasť Silvretta Arena ponúka svojim hosťom až do začiatku mája výborné podmienky na 239 km zjazdoviek vo výške od 1.377 do 2.872 metrov, skvelý firn, zjazdy do údolia a rozmanitý terén pre freeriding. K tomu neodmysliteľne patrí veľa slnka, perfektná zábava après-ski a skvelá nálada na piatich veľkých open air podujatiach. To najnavštevovanejšie tento rok ovládne Lenny Kravitz. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa