Podujatia a festivaly v Európe

Palio di Siena: Svetoznáme dostihy sa jazdia centrom toskánskeho mesta

2023-04-16 00:00:00 |

Tradičné konské preteky sa konajú vždy na špeciálnych dostihových dráhach. V Taliansku sa až dodnes podarilo uchovať jednu unikátnu tradíciu. Na námestí v Siene sa totiž pravidelne organizujú dostihy priamo v centre mesta. Pre ich osobitú atmosféru ich vyhľadávajú tisíce turistov.

Viac článkov

OBRAZOM V Benátkach sa konal najslávnejší karneval v Európe

Karneval v talianskych Benátkach
2019-02-18 12:00:00

Carnevale di Venezia alebo Benátsky karneval je najslávnejším z európskych podujatí tohto druhu a každoročne priláka do mesta lagún mnoho turistov zo všetkých kútov sveta. Centrom diania je Námestie svätého Marka, ktoré najmä vo večerných hodinách ožíva rôznymi divadelnými predstaveniami. Konajú sa tam aj koncerty a inokedy takmer prázdne sály pompéznych palácov sú dejiskami večierkov a maškarných plesov. viac »

Netradičné vianočné trhy: Navštívte talianske Merano

Vianoce v Merane, Taliansko
2018-12-07 12:00:00

Pri voľbe návštevy vianočných trhov väčšinou zvažujeme typicky zimné krajiny. No tieto udalosti môžu mať krásnu atmosféru aj v letných destináciách. Advent v Merane patrí medzi veľmi populárne udalosti a spojiť ho môžete aj s návštevou miest Trento či Bolzano, alebo sa cestou domov zastaviť v rakúskom Innsbrucku. viac »

Advent u susedov: Veľký prehľad vianočných trhov v okolitých krajinách

Vianočná atmosféra v Prahe
2018-12-04 00:00:01

Sviatočnú atmosféru umocňujú rôzne zvyky a tradície, ktoré sa nám s nimi spájajú. Obdobie pred Vianocami si už nevieme predstaviť bez toho, aby sme s priateľmi zašli na vianočné trhy a porozprávali sa pri pohári vareného vína a iných pochúťkach. Často sme si ich zvykli spájať s celodennými výletmi alebo víkendovými pobytmi v zahraničí, čím sme získali ďalší dôvod na plánovanie zimnej dovolenky. viac »

Vianoce v Paríži: Aj pre toto je najnavštevovanejším mestom planéty

Vianoce v Paríži
2018-11-29 00:00:01

Paríž je nazývaný „mestom svetiel“ a počas najkrajších sviatkov roka to platí dvojnásobne. Ak sa chcete odmeniť už pred Vianocami, alebo si užiť vzrušujúci záver roka po nich, hlavné mesto Francúzska je rozhodne voľbou, ktorú neoľutujete. viac »

Vo veľkom štýle: Zimnú sezónu v rakúskom Ischgli otvorí svetová hviezda

Ischgl, Rakúsko
2018-09-27 12:00:00

Lyžiarske stredisko Ischgl sa nachádza pri švajčiarskych hraniciach a patrí k najobľúbenejším v krajine. Sezónu tam otvorí dňa 24. novembra 2018 platinový spevák Jason Derulo v rámci legendárneho koncertu „Top of the Mountain Opening Concert“. Lyžiarska oblasť je však otvorená už od 22. novembra a pripravených je množstvo zaujímavých noviniek. viac »

Nová atrakcia v Londýne: 90 minút v úlohe Sherlocka Holmesa

Nová atrakcia v Londýne:
2018-08-10 12:00:00

Tak jednoduché, drahý Watson! Myslíte si, že aj vy vyslovíte po návšteve novej atrakcie túto legendárnu vetu, alebo vás poriadne potrápi a neprídete na správne odpovede? V Londýne sa môžu milovníci Sherlocka Holmesa tešiť na originálnu zábavku. V escape room projekte si vyskúšajú vyriešiť niektoré z prípadov tohto excentrického detektíva. viac »

Toto doma nezažijete: Najzaujímavejšie letné festivaly ponúkajú výnimočné zážitky

Toto doma nezažijete: Najzaujímavejšie
2018-07-12 12:00:00

Letné festivaly sa nemusia týkať výsostne iba hudby. V Európe je v tomto období množstvo zaujímavých podujatí, na ktorých sa stretávajú fanúšikovia rôznych vecí počnúc umením, končiac gastronomickými lahôdkami. Stačí si už len vybrať ten, ktorý je blízky vášmu srdcu a naplánovať si tam dovolenku. viac »

Máj na zámku Schloss Hof - zaujímavé podujatia pre malých aj veľkých

Májové podujatia na zámku
2018-04-30 16:00:00

V rozkvitnutom zámockom areáli sa počas mája môžete tešiť na pestrú programovú ponuku. Na svoje si prídu milovníci výstav, zvieratiek, umeleckých remesiel i záhradných krás. viac »

Turisti rozhodli: Najlepšou destináciou na Veľkú noc je Colmar

Colmar, Francúzsko
2018-03-24 00:00:01

Colmar je nádherné francúzske mestečko, ktoré okúzľuje turistov po celý rok. Práve Veľká noc je však na jeho návštevu úplne ideálna. Slniečko svieti na farebné fasády domov, cukrári zdobia čokoládové vajíčka, remeselníci vyrábajú svoje originálne suveníry vonku na vzduchu, na uliciach hrajú hudobníci a je aj správny čas ochutnať skvelé alsaské víno. viac »

Dokonalý zimný výlet: 10 najkrajších vianočných trhov Európy

Dokonalý zimný výlet: 10
2017-12-08 00:00:01

Vôňa vareného vína alebo punču, regionálne špeciality, tradičné výrobky a všade príjemná a vrúcna atmosféra. Žiadne iné podujatie nemá toľko fanúšikov ako vianočné trhy, kde sa ľudia príjemne naladia na najkrajšie sviatky roka. Slováci najčastejšie navštevujú tie v Budapešti či Viedni, za tými najlepšími sa oplatí cestovať aj trochu ďalej. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa