To najkrajšie zo sveta

Najväčšie hrady na svete: V prvej sedmičke je aj slovenská pýcha

Spišský hrad
2021-03-10 09:00:00

Hrady, zámky a kaštiele boli kedysi jedným z nástrojov prezentácie moci. Keď mal totiž nejaký panovník veľké a honosné sídlo, bolo už z diaľky viac ako jasné, že sa jeho krajine darí a nemá núdzu o peniaze. Preto sa stalo zvykom, že sa časom začali jeden pred druhým pretekať, aby vytvorili ten najrozsiahlejší hradný komplex na svete. viac »

Cestovatelia odhalili najkrajšie pláže: Tu zabudnete na všetky problémy sveta!

Kaanapali, Havaj
2021-02-26 08:01:00

Európa ponúka cestovateľom množstvo lákadiel – od historických pamiatok cez hory až po čarovné pláže. Do top desiatky sa však tento rok dostala len Spiaggia Dei Conigli na Lampeduse, ostatné ceny Travellers´ Choice portálu TripAdvisor pre najkrajšie pláže putujú do omnoho vzdialenejších kútov našej planéty. viac »

Tri kroky a je koniec: Najkratšiu ulicu sveta prejdete za pár sekúnd

Najkratšia ulica sveta
2021-02-24 12:00:00

Ak patríte k lovcom rekordov, máme pre vás skvelý tip na ďalší výlet. Na rozdiel od mnohých iných podobných cieľov vás tento dokonca nebude veľa stáť a je vhodný aj pre cestovateľov so slabšou kondíciou. V škótskom mestečku Wick totiž majú najkratšiu uličku sveta. viac »

Najvyššie budovy na svete: Aj mrakodrapy sa pri nich zdajú malé!

CTF Finančné centrum, Čína
2021-02-18 12:00:00

Pri pohľade na panorámu mesta sú vždy tie neprehliadnuteľné. Najvyššie budovy sveta upútajú vašu pozornosť a neviete od nich odtrhnúť zrak. Dokazujú výnimočnosť talentu architektov a ukazujú, kam sa až dokážu posúvať naše možnosti. Často sa stávajú symbolom jednotlivých metropol a je to tá prvá vec, ktorá nám napadne pri spomienkach na naše výlety do týchto končín. viac »

Láska je všade okolo nás: Najromantickejšie prírodné úkazy na svete

Punta Cana, Dominikánska republika
2021-02-13 14:00:00

Zajtra je sviatok svätého Valentína a vo vzduchu je cítiť lásku. Kto však chodí po svete s otvoreným srdcom, nájde ju počas celého roka - a to aj na miestach, kde by to možno nečakal. Dôkazom je týchto desať nádherných výtvorov prírody v tvare srdca, ktoré sú roztrúsené po celom svete. Možno vás inšpirujú k vašej ďalšej ceste. Či už sviatku všetkých zamilovaných fandíte, alebo nie. viac »

Zabudnite na sivý priemer: Toto sú najfarebnejšie mestá sveta

Havana, Kuba
2021-02-05 07:30:00

Niektoré mestá sú pre cestovateľov veľkým zážitkom. Už z diaľky vyzerajú ako pestrá paleta maliarov a sú príjemným pohladením pre dušu. Ulice plné farebných fasád nájdete všelikde vo svete. Veľmi príznačné sú pre južanské alebo exotické krajiny, ale vidieť ich môžete aj v severských štátoch. Za všetky stačí spomenúť Taliansko, Portugalsko, Nórsko či Dánsko. viac »

Vysnený únik pred ruchom: Spoznajte 7 najkrajších dediniek na svete

 Bibury
2021-01-25 08:01:00

Veľké mestá majú nepochybne svoje čaro. Zažijete tam rušný nočný život, uvidíte zaujímavú architektúru a pamiatky, ktoré odhaľujú dôležité časti dejín jednotlivých krajín. Počas dovoleniek by ste však nemali vynechávať ani návštevu malých dediniek. Tie vám totiž pomocou svojho šarmu napovedia viac o kultúre a zvyklostiach danej lokality. viac »

Najosamelejší dom sveta - stavba opradená podivnými legendami

Najosamelejší dom na svete
2020-12-29 14:02:00

Čarovná biela stavba na opustenom ostrove je vraj „najosamelejším domom na svete“. Pre niekoho nočná mora, ak ste však introvert a túžite po súkromí, tichu a pokoji, našli ste svoje vysnené bývanie. viac »

Ľudská snaha o prekonanie krás prírody: 7 najkrajších barokových stavieb sveta

Santiago de Compostela
2020-12-26 00:00:00

Obdobie baroka znamenalo značný rozmach všetkých druhov umenia. V architektúre sa zo začiatku používal najmä pri výstavbe kostolov a kláštorov, neskôr si ho obľúbili aj šľachtici a aplikovali ho na ich súkromné sídla. Pozrite si sedem najkrajších príkladov tohto staveného štýlu. viac »

Najväčšie budovy sveta: Číslo 4 už navštívilo mnoho Slovákov

Tropical Island, Krausnick, Nemecko
2020-12-14 00:00:00

Poznáte ten pocit, ktorý zažíva mnoho cestovateľov? Postavíte sa pred nejakú výnimočnú pamiatku alebo prírodnú atrakciu a zrazu stratíte všetky slová. Musíte si to len potichučky obzerať, v prstoch cítite príjemné brnenie z toľkého vzrušenia a hlavou sa vám preháňajú tisícky myšlienok. Presne tak sa budete cítiť aj pred najväčšími budovami sveta, ktoré sú často hotovými majstrovskými dielami. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa