To najkrajšie zo sveta

Najkrajšie útesy sveta: Tu sa všetky problémy zdajú byť malicherné

2024-03-29 00:00:00 |

Morské brehy často lemujú majestátne útesy, ktoré sú nielen nádherné, ale dokazujú tiež obrovskú silu prírody. Keď sa postavíte vedľa nich, budete sa odrazu cítiť nesmierne maličký a problémy sa budú zdať malicherné. Toto sú najkrajšie útesy sveta.

Viac článkov

Osviežte sa pohľadom: 10 najkrajších vodopádov sveta

Vodopád Iguazu, Argentína, Brazília
2021-06-23 08:01:00

Príroda je mocná čarodejka a po celom svete nám to dokazuje mnohorakými krásami. K tým najfascinujúcejším rozhodne patria vodopády - mohutné, no predsa krehké úkazy, ktoré vytvárajú ohromujúcu pastvu pre oči, ba aj uši. Presvedčte sa sami. viac »

Ľud rozhodol: Toto sú najkrajšie ostrovy sveta

Ostrov svätého Bartolomeja
2021-06-08 12:00:00

Až šesťstotisíc hlasujúcich v ankete Reader`s Choice Awards hľadalo pred niekoľkými mesiacmi tie najkrajšie ostrovy sveta. Z nich vznikol v každej zaujímavej lokalite sveta rebríček, ktorý vám pomôže odhaliť tie najväčšie perly. Istotne budete prekvapení aj tým, kto sa stal európskym víťazom. viac »

Je to oficiálne: Najčistejšia voda na kúpanie je v týchto krajinách

Je to oficiálne: Najčistejšia
2021-06-04 08:01:00

Viac ako štyri pätiny európskych pláží sa môžu hrdiť "vynikajúcou" kvalitou vody, pričom vôbec najčistejšiu vodu na kúpanie má spomedzi nich Cyprus a následne Rakúsko, Grécko a Malta. Vyplýva to zo zistení, ktoré zverejnila Európska agentúra pre životné prostredie (EEA), kontrolný orgán EÚ so sídlom v dánskej metropole Kodaň. viac »

Ako v rozprávke: Zoznámte sa s najčarovnejšími miestami našej planéty

Ako v rozprávke: Zoznámte
2021-05-22 00:01:00

Cestovanie má niekoľko dôvodov, prečo preň máme takú slabosť. Veľmi radi si pozeráme prírodné, ale aj historické atrakcie, ktoré nás vezmú na prechádzku dejinami a my sa budeme aspoň na chvíľku cítiť ako v nejakej rozprávke. Toto sú tie najromantickejšie a najkrajšie rozprávkové mieste v Európe. viac »

Dovolenka pre gurmánov: V týchto destináciách sa budete zalizovať za ušami

Výhľad z gréckej reštaurácie
2021-05-11 08:01:00

Podľa čoho si vyberáte svoju dovolenku? Niektorí si dávajú záležať na pamiatkach, iní chcú čo najkrajšie pláže a ďalší zas radšej dni voľna trávia aktívnym oddychom a hľadajú nádhernú prírodu. Vo svete sa teší veľkej obľube aj gastroturistika gurmánov, ktorí chcú spoznávať tie najlepšie chuťovky z rôznych končín. Tieto krajiny sú pre vás ako stvorené. viac »

To je šupa: V Portugalsku otvorili najdlhší visutý most pre peších na svete

V Portugalsku otvorili Otvorili
2021-05-05 06:30:00

V Portugalsku otvorili najdlhší visutý most pre peších na svete. Úzka kovová lávka zavesená na oceľových lanách ponad kaňon dosahuje dĺžku 516 metrov. Približne 175 metrov pod konštrukciou tečie dravá rieka Paiva. viac »

Wow, to je nádhera: 7 najkrajších mostov, ktoré uvidíte počas vašich ciest

Wow, to je nádhera:
2021-04-26 08:01:00

Mosty v sebe skrývajú nádhernú symboliku. Často spájajú dva odlišné svety a ponúkajú nám cestu na miestach, kde by to bolo bez nich nemožné. I preto sa z nich často rozhodli urobiť znamenité architektonické diela, ktoré sa stávajú jedným z hitov vašich dovoleniek. viac »

Najkrajšie pamiatky podľa výpočtov: V top 10 je aj zvláštna budova v Prahe

Najkrajšie pamiatky podľa výpočtov:
2021-04-09 08:00:00

Krása je veľmi relatívnym pojmom. To, čo sa niekomu zdá atraktívne, môže pre iného ledva spĺňať šedý priemer. Jedným z kľúčov, ako nezaujato určiť, čo je pekné, je zlatý rez, teda špecifický pomer proporcií, aký sa považuje za „oku lahodiaci“ a často sa nachádza aj v prírode. Rovnaký algoritmus teraz použili na hľadanie tých najkrajších pamiatok. viac »

Gigantický Kristus, Budha, ale aj politici: Najväčšie sochy na svete vám vezmú dych

Gigantický Kristus, Budha, ale
2021-04-01 08:01:00

Zrejme najznámejšou sochou na svete je Michelangelov Dávid. Umelcovi sa na nej podarilo dokonale zachytiť všetky detaily jeho tela, preto tento muž vyzerá takmer ako živý. Vo svete mu konkurujú ďalšie významné sochy, ktoré vás tentoraz prekvapia svojou veľkosťou. Týčia sa už z diaľky na horizonte a stávajú sa pre vás nezabudnuteľnými. viac »

Zelené pľúca miest: Toto je 7 najväčších parkov na svete

Fairmont Park, Philadelphia, USA
2021-03-15 08:01:00

Mestskí architekti spravili pred niekoľkými dekádami veľkú chybu. Zeleň ustupovala expandujúcej výstavbe a kvôli tomu sa v súčasnosti počas leta ulice priveľmi prehrievajú. Práve teraz dokážeme oceniť význam mestských parkov, ktoré sú aspoň malými oázami pokoja uprostred betónovej džungle. V týchto lokalitách sa až dodnes podarilo uchovať tie najväčšie z nich. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa