To najkrajšie zo sveta

Lonely Planet zverejnil rebríček na rok 2022: Toto sú najlepšie mestá na výlet či dovolenku

Freiburg, Nemecko
2021-12-20 12:01:00

Okrem najvhodnejších krajín na budúcoročnú dovolenku pripravil Lonely Planet aj rebríček najlepších miest. Vrátilo sa do neho aj niekoľko starých známych destinácií, ktoré sa teraz po prestávke ukážu v novom prevedení. Ktorými z nich sa necháte zlákať? viac »

Najkrajšie zimné zázraky sveta: Po týchto miestach túžia všetci cestovatelia

Najkrajšie zimné zázraky sveta:
2021-12-14 07:01:00

Milovníci zimy sa už istotne nevedia dočkať. Pri pomyslení na tie najkrajšie prírodné zázraky, ktoré môžu navštíviť v tomto období, už v mysli robia veľké plány. Preto vám prinášame ďalšie inšpirácie, ktoré vás možno navnadia na nové zaujímavé lokality. Dobre si ich zapíšte do svojich cestovateľských plánov. viac »

Zabudnite na klasické tvary: Tieto katedrály sú naozaj nezvyčajné!

Svätyňa Las Lajas, Ipiales,
2021-12-10 12:00:00

Prostredníctvom chrámov vzdávajú veriaci úctu bohu. Preto sa ich vždy snažia urobiť niečím výnimočné, aby čo najviac preukázali svoju vieru a lásku k najvyššiemu. Často ich stavajú na nezvyčajných miestach, alebo na nich použijú netradičné architektonické prvky. Tieto sakrálne diela patria k najzaujímavejším. viac »

Lonely Planet zverejnil rebríček na rok 2022: Toto sú TOP krajiny na dovolenku

Lonely Planet zverejnil rebríček
2021-11-22 07:01:00

Cestovatelia sa každoročne tešia na rebríček Lonely Planet, ktorý vyhľadáva zaujímavé destinácie pre nasledujúcu sezónu. Medzi novými krajinami nájdete okrem exotiky aj dva európske štáty, ktoré vás upútajú najmä krásnou prírodou. viac »

Topky zo sveta: Toto je 5 najzaujímavejších mestečiek planéty

Varenna, Taliansko
2021-11-08 11:00:00

Turisti často dávajú prednosť veľkomestám, kde toho veľa uvidia a môžu si naplánovať pestrejšiu dovolenku. No ani tie malé nestrácajú svoje čaro, keďže často majú originálnejšiu atmosféru a lepšie vám predstavia danú krajinu. Navyše si z nich môžete naplánovať aj výlet do okolitých dediniek, takže o pestré zážitky rozhodne nebude núdza. viac »

Zabudnite na Versailles: Týchto 5 barokových zámkov mu poriadne šliape na päty

Schönbrunn
2021-11-02 08:01:00

Zámkom a palácom barok mimoriadne pristal. Počas tohto obdobia ich architekti zdobili množstvom mramoru, zlata a drobných detailov. Vďaka tomu vznikli v tejto ére viaceré veľkolepé stavby, z ktorých najznámejšou je nepochybne Versailles. No okrem francúzskej dominanty nájdeme v Európe množstvo ďalších zaujímavých stavieb postavených v barokovom štýle. viac »

Zabudnite na reštaurácie, v móde je street food: Krajiny s najchutnejším pouličným jedlom

Zabudnite na reštaurácie, v
2021-10-21 08:01:00

Street food je momentálne vo svete ešte populárnejší ako fine dining. Všetko to odštartovalo udelenie prvej michelinovskej hviezdičky pre pouličný stánok. Potom sa zrazu do tejto sféry presunulo veľa šéfkuchárov, čo môžeme vidieť aj v našich končinách. Aj tak veľké mená ako Michal Konrád a Tomáš Tejbus skončili pri tomto type varenia, ktoré im ponúka viac kreatívneho priestoru. Odvtedy sa zrazu z pouličných stánkov stali štýlové vychytávky, ktoré nájdete aj vo svetových gurmánskych rajoch. viac »

Stredovek nebol len temný: 5 najkrajších gotických stavieb vás o tom presvedčí

Milánska katedrála
2021-10-18 12:00:00

Gotický sloh vznikol v polovici 12. storočia vo Francúzsku. Vyznačuje sa snahou viac presvetliť priestor, čo dosahovali pomocou zložitého skeletového stropného systému. Najvýraznejšie sa podpísal pri stavbe hradov a katedrál, pre ktoré je charakteristické detailné zdobenie fasády. Gotický štýl dominuje najmä v európskych krajinách, kde nájdete aj najväčšie skvosty tohto štýlu. viac »

Odhalili najlepšie mesto na svete: V prvej päťke až tri európske metropoly

Amsterdam
2021-10-12 12:01:00

Magazín Time Out po udelení titulu najkrajšieho mesta pre Prahu pokračoval ďalšou anketou. Tentoraz 27 000 hlasujúcich zvolilo najlepšie mesto za rok 2021. Ankety sa zúčastnili ľudia z mnohých krajín, tak poskytli svoj názor na aktuálnu situáciu v jednotlivých svetových lokalitách. Vďaka tomu boli zozbierané hlasy pestrejšie a vyjadrovali objektívnejšie hodnotenia. viac »

V kráľovských sídlach sa dodnes píšu dejiny: Tie najkrajšie môžete navštíviť aj vy

Kráľovský palác v Madride
2021-09-27 08:01:00

Oficiálne, letné alebo súkromné sídla monarchie patrili vždy k tým najzaujímavejším skvostom architektúry. Viaceré z nich ešte stále využívajú šľachtici, ktorí sú však už k ľuďom ústretovejší ako v minulosti. Minimálne niektoré časti palácov a aspoň počas niekoľkých dní v roku sprístupňujú verejnosti. Aj bežní smrteľníci sa tak môžu pozrieť na miesta, kde sa odohrávala veľká história a v ktorých žili tí najvýznamnejší ľudia na svete. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa