To najkrajšie zo sveta

Dubaj je mestom rekordov: 10 stavebných unikátov, ktoré nič netromfne

Dubaj je mestom rekordov:
2022-07-18 08:01:00

Dubaj v Spojených arabských emirátoch bol ešte v 80. rokoch 20. storočia skromné mesto s tradičnými dvojposchodovými budovami. Nerastné bohatstvo v podobe ropy však z neho za dvadsať rokov spravilo megalomanského obra z ocele, skla a kameňa. Dubajskí vládcovia sa riadia heslom: „My na budúcnosť nečakáme, my ju budujeme“. Dnes má Dubaj vari najviac inžinierskych zázrakov na svete, ktoré plnia stránky v známej Guinnessovej knihe rekordov. viac »

Burdž Chalífa - najvyššia budova sveta

Burdž Chalífa - najvyššia
2022-07-04 13:00:00

V Dubaji zo sto najvyšších budov sveta môžete navštíviť až dvadsiatku. Ikonou medzi nimi je najvyššia budova sveta, 828 metrov vysoká Burdž Chalífa (alebo Burj Khalifa, teda Veža Khalifa), ktorá je tým najvyšším, čo kedy ľudská ruka postavila. viac »

Najkrajšie morské jaskyne sveta: Zážitok, na ktorý len tak nezabudnete

Najkrajšie morské jaskyne sveta:
2022-06-13 12:30:00

Morské jaskyne sa tešia ešte väčšej obľube ako tie klasické. Často sú kvôli ťažko dostupnej polohe dlho pred svetom utajené. Keď však ľudia objavia ich krásu, predstavujú tie najpopulárnejšie atrakcie v jednotlivých destináciách. Voda v kombinácii s krásnou výzdobou a farebnými odrazmi z hladiny je zážitok, ktorý vás nikdy neomrzí. viac »

Neuveriteľné dielo prírody: Najzaujímavejšie lesy sveta vyzerajú ako z fantasy príbehov

Les na jazere Caddo,
2022-06-07 12:30:00

Keď sa cítite unavene a potrebujete sa psychicky upokojiť, zájdite do lesa. Ten vás naplní novou energiou, dostane vás do rovnováhy a pomôže vám odreagovať sa. Pokojne aj počas dovolenky... viac »

Najkrajšie ostrovy sveta: Hneď dva máme doslova na skok!

Najkrajšie ostrovy sveta: Hneď
2022-05-17 12:30:00

Ak ste ešte nezačali plánovať svoju tohtoročnú letnú dovolenku, je najvyšší čas napraviť to. Možno vás inšpiruje aj nový rebríček najkrajších ostrovov sveta z dielne prestížneho magazínu Time Out. V top jedenástke sú nielen vzdialené exotické destinácie, ale aj dve miesta, ktoré ste už možno dokonca navštívili. viac »

Najkrajšie pláže sveta: Takto vyzerá raj na Zemi

Turks a Caicos
2022-05-12 13:00:00

TripAdvisor každoročne zverejňuje zoznam najkrajších pláží, ktorý vychádza z recenzií cestovateľov. Tento rok sa na prvých piatich miestach umiestnili najmä pláže z Karibiku a Južnej Ameriky. viac »

Vyzerajú nádherne, no môžu zabiť: Najnebezpečnejšie prírodné atrakcie sveta

Half Dome, Yosemitský národný
2022-05-09 12:30:00

Väčšina ľudí chce počas dovolenky najmä oddychovať, no mnohí cestujú skôr za dobrodružstvami. Týchto osem lokalít je síce nádherných, no poriadne nebezpečných, a tak si ich návštevu treba obzvlášť dobre naplánovať. viac »

Najkrajšie synagógy sveta: Až dve máme doslova na skok!

Španielska synagóga, Praha, Česká
2022-04-29 10:00:00

Synagógy patria k rovnako obľúbeným turistickým atrakciám ako kostoly. Najťažšie obdobie pre nich predstavovala 2. svetová vojna. Hitlerov režim ich cielene všade ničil a často ich využívali na úplne iné účely. Napriek tomu sa ich našťastie podarilo zachovať vo svete veľa a mnohé patria k tým najkrajším pamiatkam. viac »

Fantastické tipy pre všetkých knihomoľov: 10 najkrajších hotelových knižníc sveta

Fantastické tipy pre všetkých
2022-04-21 09:00:00

Ležanie pri mori, oddych na horách či návšteva historických pamiatok. Dovolenkujeme či cestujeme rôzne, no väčšina z nás si na cestu pribalí aj dobrú knižku. Ak sa však ubytujete v niektorom z týchto hotelov, tak si čítanie budete môcť nechať doma. Vraví sa, že keď sa začítate do knihy, je to ako by ste sa v nej na chvíľu zabývali. Poďte sa s nami zabývať do hotelov, ktoré sú snom každého knihomoľa a milovníka luxusného ubytovania. V každom z týchto hotelov narazíte na knižnicu, na ktorú nikdy nezabudnete. viac »

Najkrajšie knižnice na svete: Kde chránia vzácne výtlačky netopiere?

Rakúska národná knižnica –
2022-03-25 07:00:00

K prvým tvorcom aj vlastníkom kníh patria kláštory. Mať vlastnú kráľovskú knižnicu sa stáva otázkou prestíže až neskôr. V Čechách sa ňou môže pochváliť Přemysl Otakar II., ktorý dostal darom z cudziny niekoľko astrologických a astronomických diel. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa