To najkrajšie zo sveta

Najkrajšie knižnice na svete: Kde chránia vzácne výtlačky netopiere?

Rakúska národná knižnica –
2022-03-25 07:00:00

K prvým tvorcom aj vlastníkom kníh patria kláštory. Mať vlastnú kráľovskú knižnicu sa stáva otázkou prestíže až neskôr. V Čechách sa ňou môže pochváliť Přemysl Otakar II., ktorý dostal darom z cudziny niekoľko astrologických a astronomických diel. viac »

V Turecku otvorili najdlhší visutý most na svete

V Turecku otvorili najdlhší
2022-03-21 13:00:00

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok slávnostne otvoril nový visutý most cez prieliv Dardanely, ktorý je považovaný za najdlhší svojho druhu na svete. Informovali o tom agentúry AFP a AP. viac »

Láska hýbe svetom: 5 najkrajších pamiatok, ktoré inšpirovala

Tádž Mahal, India
2022-02-14 09:00:00

Zamilovaný človek dokáže hotové zázraky. Vďaka tomuto najkrajšiemu citu vzniklo vo svete množstvo zaujímavých pamiatok. Láska dodala krásne príbehy aj ďalším nádherným miestam, ktoré môžete navštíviť napríklad počas valentínskej dovolenky. viac »

Potrápia vám hlavy a cestovanie premenia na zábavu: Top bludiská na svete

Palác Hampton Court, Londýn,
2022-02-09 08:00:00

Kedysi sa panstvo zabávalo tým, že si vybudovalo obrovské bludiská. Potom spolu so svojimi návštevami hľadali spôsoby, ako by ich mali prejsť a nájsť cestu von. Vďaka tomu nám vo svete zostalo niekoľko týchto niekedy už historických atrakcií, ktoré nás vrátia do detských čias a oživia nám dovolenku malými dobrodružstvami. viac »

Neslúžia len na cestovanie: Tieto vlakové stanice patria medzi najkrajšie budovy sveta

Centrálna stanica, Antverpy, Belgicko
2022-02-03 12:30:00

Zapozerali ste sa už niekedy počas cestovania na budovy vlakových staníc? Často sú to majstrovské architektonické diela, ktoré patria k najkrajším vo svetových metropolách. Niektoré sú pamiatkou na prácu velikánov z minulosti a iné zase ukazujú kreativitu súčasných šikovných architektov. viac »

Cestovateľské ceny rozdané: Poznáme najlepšie destinácie, hotely aj aerolinky

Cestovateľské ceny rozdané: Poznáme
2022-01-26 15:00:00

Udeľovanie cien World Travel Awards dychtivo očakávajú zástupcovia hotelov a leteckých spoločností, ako aj poskytovatelia ďalších služieb, spojených s cestovaním. Odborníci opäť vybrali to najlepšie v rôznych kategóriách a viacerí víťazi budú určite zaujímať aj vás. viac »

Pôžitok na maximum: 5 najlepších termálnych kúpeľov v Európe

Pôžitok na maximum: 5
2022-01-20 07:30:00

Počas zimy patria medzi najvyhľadávanejšie atrakcie termálne kúpele. Európa sa môže pochváliť niekoľkými regiónmi, ktoré sú bohaté na ich pramene. Vyberte sa na dovolenku do destinácií, kde sa okrem kúpania potešíte aj návštevou rôznych atrakcií. viac »

Dokonalá zimná rozprávka: Najkrajší ľadopád na svete vám vezme dych

Ľadopád v tiesňave Shenquan
2022-01-13 12:00:00

Najkrajší zamrznutý vodopád na svete pripomína kúzelné ľadové kráľovstvo. Nachádza sa v tiesňave Shenquan v západnom Pekingu, kam kvôli nezabudnuteľným pohľadom na krištáľové cencúle, ľadové stromy či kvety prichádzajú turisti z celej Číny, ba aj zo zahraničia. viac »

Púť k nim preverí vaše schopnosti a trpezlivosť: Toto sú najodľahlejšie kláštory

Meteora
2021-12-23 08:00:00

Mnísi sa často snažili stavať svoje obydlia na čo najodľahlejších miestach. Prvým dôvodom bola bezpečnosť, keď sa k nim vďaka tomu nedostali nepriatelia. Druhou príčinou boli pokojné lokality, kde neboli nikým rušení a mohli rozjímať o Bohu. V neposlednom rade si takéto vysoké polohy vyberali kvôli tomu, aby boli čo najbližšie k najvyššiemu. viac »

Najkrajšie vianočné mestá sveta: Pohľad, ktorý zahreje na duši

Adventný Colmar
2021-12-22 00:01:00

Vianoce sú pre mnohých tým najkrajším obdobím v roku. Všetko je krásne vyzdobené, ľudia sú k sebe milší a môžeme spoznávať rôzne zaujímavé tradície v celom svete. Viacerí cestovatelia sa preto práve v tomto období vyberajú na cestu a spoznávajú tieto sviatky vždy v úplne inom šate. Centrom ich záujmu často bývajú tie najkrajšie vianočné mestá. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa