To najkrajšie zo sveta

Skryté poklady Európy: 8 mestečiek, ktoré napriek nádhere nepraskajú vo švíkoch

Skryté poklady Európy: 8
2023-02-06 13:00:00

Zrejme si to väčšina z nás ani neuvedomuje, ale my Európania máme obrovské šťastie v tom, že máme na malej ploche množstvo prírodných aj kultúrnych zaujímavostí. Nevýhodou potom však samozrejme je, že tie najvychytenejšie destinácie praskajú vo švíkoch a ak si chcete užiť výlet bez davov, musíte sa radšej poobzerať inde. My pre vás máme osem tipov na miesta, ktoré by vás mohli potešiť. viac »

Vstup len na vlastné riziko (a s prázdnym žalúdkom): 8 najšialenejších mostov sveta

Hussaini, Pakistan
2023-01-27 13:00:00

Mosty sú fascinujúcim dôkazom ľudského umu a šikovnosti. Na svete ich je približne 600 tisíc a pri mnohých len neveriacky pozeráme, ako sa ich vôbec podarilo postaviť. Veríme, že pri žiadnom nehrozí riziko zrútenia, táto osmička je však aj tak poriadne adrenalínovým zážitkom. viac »

Najnedostupnejší maják sveta: Neuveriteľné, kde a kedy ho postavili

Najnedostupnejší maják sveta: Neuveriteľné,
2023-01-09 13:00:00

Majáky patria k najtajomnejším stavbám, väčšinou totiž stoja na veľmi osamelých miestach, kam bežne ľudská noha nezablúdi. Len máloktorý však môže konkurovať tomu, ktorý na nástrahy upozorňuje lode pri Islande. Vybudovali ho totiž na vrchole strmej 37-metrovej skaly. viac »

Manhattan púšte: Najstaršie mrakodrapy sveta postavili z hliny

Manhattan púšte: Najstaršie mrakodrapy
2022-10-20 11:00:00

Keď ho v minulosti zbadali niektorí cestovatelia, boli presvedčení, že blúznia. Jemenský Šibám sa totiž nachádza uprostred mimoriadne nehostinnej krajiny. Z púšte sa vynára ako fatamorgána. Už pred takmer 500 rokmi pritom pripomínal newyorský Manhattan. Tunajšie výškové budovy sú unikátne v mnohých ohľadoch. Navyše vznikli z nečakanej príčiny… viac »

Neuveriteľná nádhera: Najkrajšie FOTO z dronu za rok 2022

Neuveriteľná nádhera: Najkrajšie FOTO
2022-10-06 12:30:00

Drony sa stávajú čoraz obľúbenejším prostriedkom na zachytenie krás našej planéty. Niet divu, pri pohľade zhora sa nám naskytujú skutočne nádherné pohľady, ktoré navyše bežne nemáme možnosť vidieť. Najkrajšie fotografie z vtáčej perspektívy každý rok vyberá porota súťaže Drone Photo Awards. viac »

Cestovateľské Oscary sú rozdané: Jediná krajina vyhrala takmer všetko!

Portugalské Algarve
2022-10-04 13:00:00

V sobotu boli na Malorke slávnostne vyhlásené európske výsledky 29. ročníka World Travel Awards. Odborníci z celého sveta opäť vybrali tie najlepšie destinácie, hotely, letecké spoločnosti i cestovné kancelárie, ktoré by mohli inšpirovať aj vašu ďalšiu dovolenku. viac »

Stredoveké podmienky a žiadna nádej na únik: Najvyššie obývané mesto je peklom na Zemi

Stredoveké podmienky a žiadna
2022-09-28 12:01:00

Prišli sem s vidinou bohatstva a šťastia, no čakala ich len úmorná drina a stredoveké podmienky. Najvyššie osídlené miesto sveta vzniklo ako tábor pre baníkov, no rozrástlo sa na skutočné mesto. Život v ňom je však skutočným peklom na Zemi. viac »

Atrakcia, ktorá preverí váš žalúdok: Najvyšší kolotoč sveta meria šialených 140 metrov!

Atrakcia, ktorá preverí váš
2022-09-22 12:30:00

Dubajčania vedia, ako majú prilákať turistov. Na zozname ich atrakcií sa nachádza niekoľko unikátov, ku ktorým minulý rok pribudol aj najvyšší kolotoč na svete. Na absolvovanie tejto jazdy potrebujete poriadnu dávku guráže. Ak však prekonáte strach, dočkáte sa skutočne jedinečného zážitku. viac »

Pár domov nad posvätným jazerom: Najvyššie položená dedina sveta je v Tibete

Pár domov nad posvätným
2022-09-14 12:00:00

Tibetská náhorná plošina býva kvôli obrovskému množstvu ľadu označovaná aj za tretí pól sveta. Na rozdiel od toho južného a severného však má svojich stálych obyvateľov. Priamo v náručí zasnežených Himalájí leží aj najvyššie položená dedina sveta. viac »

Výhľad, na ktorý nezabudnete: 5 najkrajších vyhliadkových veží na svete

Výhľad, na ktorý nezabudnete:
2022-09-13 12:30:00

Ako na dlani. Ak chcete mesto, kde práve dovolenkujete, spoznať čo najlepšie, vyberte sa tam, odkiaľ ho uvidíte v celej jeho kráse z vtáčej perspektívy. V podstate každá metropola má minimálne jedno obľúbené vyhliadkové miesto, v Bratislave je to napríklad terasa na vrchole mosta SNP. Medzi najzaujímavejšie však patrí táto pätica vyhliadkových veží. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa