To najkrajšie zo sveta

Pláž prasiat či zajačí ostrov: Do týchto destinácií sa cestuje kvôli ich zvieracím obyvateľom

Gibraltár
2021-09-24 07:01:00

Zoologické záhrady sa už medzi milovníkmi fauny netešia až tak veľkej obľube. Deti si ešte s nadšením pozrú nezvyčajné druhy, ale dospelí ich čoraz radšej pozorujú skôr vo voľnej prírode. Popri safari preto získali popularitu aj destinácie, v ktorých namiesto ľudí kraľujú práve zvieratá. viac »

Zvolili najkrajšie mesto planéty: Z víťazstva sa teší susedná krajina!

Praha
2021-09-21 12:00:00

Podľa prieskumu magazínu Time Out je najkrajším mestom planéty česká metropola Praha. Informoval o tom v nedeľu webový spravodajský portál Novinky.cz. viac »

Aj na verejných záchodoch sa dá tróniť kráľovsky: Tieto toalety sú architektonickými skvostmi

Ureddplassen, Nórsko
2021-09-16 12:01:00

Nepochybne každý z nás má najradšej svoj záchod doma, počas ciest sa však nevyhneme ani použitiu verejnej toalety. V slovenských mestách sme bohužiaľ radi, ak vôbec nejakú nájdeme, o to viac, ak je udržiavaná a čistá. Na mnohých miestach sveta však záchodom venujú takú pozornosť, akú si zaslúžia. Nektoré z nich sú potom nielen funkčné, ale aj krásne. viac »

Klasické aj moderné: Toto sú najkrajšie opery sveta

Klasické aj moderné: Toto
2021-09-15 00:00:00

Po zámkoch a kostoloch boli budovy opery tými najhonosnejšími budovami v mestách. Šľachta sa týmto spôsobom snažila vzdať úctu umeniu a kultúre, preto ochotne prispievali na ich výstavbu nemalými príspevkami. Vďaka tomu nám zostalo niekoľko nádherných historických budov s magickým genius loci, ktorým úspešne sekundujú nové moderné stavby. viac »

Zverejnili rebríček najkrajších ostrovov sveta: V top 5 je aj náš chorvátsky obľúbenec

Korčula, Chorvátsko
2021-08-25 12:01:00

Experti na cestovný ruch vybrali päťdesiatku ostrovov, ktoré sa najviac oplatí navštíviť. Niektoré sú takmer opustené a lákajú na divokú prírodu, iné zas ponúkajú poriadnu zábavu bez neželaných svedkov. V súčasnej situácii je dobré predstaviť si európske želiezka v ohni. viac »

Krása, ktorú nič netromfne: 10 prírodných zázrakov sveta

Krása, ktorú nič netromfne:
2021-08-23 12:01:00

Vo svete uvidíte tisíce nádherných stavieb, ktoré postavili ľudia, ale ani jedna z nich sa nevyrovná dokonalosti prírody. Tá je najlepšou majsterkou a dokáže vytvoriť tie najunikátnejšie diela. Dôkazom je tiež desať prírodných zázrakov, ktoré môžete obdivovať v rôznych kútoch zemegule. viac »

Zoznam najnebezpečnejších ciest sveta: Na tej najhoršej zomrie ročne tisíc ľudí

Hromadná havária 20 vozidiel,
2021-08-20 11:50:00

Veľa ľudí si počas dovoleniek v zahraničí prenajíma auto, aby tak spoznali nové krajiny na vlastnú päsť. Počas takýchto potuliek by ste však mali poznať aj bezpečnosť ciest. Ich porovnaniu sa venuje aj najnovší výskum spoločnosti Budget Direct. viac »

Bez moderných technológií: 10 svetových zázrakov, ktoré stvoril človek

Pyramídy v Gíze
2021-08-03 08:01:00

Pri pohľade na niektoré stavby sa nedokážeme ubrániť tomu, aby sme ich nepozorovali so zatajeným dychom a údive, aké výnimočné veci dokáže vytvoriť človek. Týchto desať svetových zázrakov dokonca vzniklo bez toho výdobytkov moderných technológií! viac »

Cestovatelia rozhodli: Toto je 10 najvychytenejších ulíc sveta

Witte de Withstraat, Rotterdam
2021-07-29 08:01:00

Niektoré ulice sú ešte populárnejšie ako samotné mestá, v ktorých sa nachádzajú. Bývať tam je znakom prestíže a prejsť sa po nich je obrovským zážitkom pre všetkých cestovateľov. V celosvetovom prieskume zvolilo 27 000 hlasujúcich tie najvychytenejšie ulice z celého sveta, medzi ktorými sa objavili aj viaceré európske perly. viac »

Držte sa, bude to jazda: Najvyššia hojdačka sveta dá zabrať aj skutočným odvážlivcom!

Najvyššia, najrýchlejšia a najväčšia
2021-06-28 12:01:00

Milovníci adrenalínu by mali zbystriť pozornosť! Predstavujeme totiž najvyššiu, najrýchlejšiu a najväčšiu hojdačku na svete. Ak by na vás jej rekordné rozmery ešte stále dostatočne nezapôsobili, vedzte, že stojí na okraji vysokého útesu. Pohľad nadol skutočne nie je pre slabšie povahy! viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa