Dovolenka pri mori

Tyrkysové more, jemný piesok a horúce slnko: Toto je 5 najkrajších pláží na Cypre

2024-05-20 00:00:00 |

Cyprus má vraj najkrajšie pláže v Európe. Kvôli tomu nepatrí dovolenka na tomto ostrove k najlacnejším, ale zato vám aj v kombinácii s tunajšími službami prinesie ten najlepší zážitok. Vyberať si na pobrežia svojho favorita nebude jednoduché, každý kút má svoje osobité čaro a prináša iné výhody.

Viac článkov

Playa de las Catedrales – Pláž katedrál

Las Catedrales, Španielsko
2014-10-27 09:00:00

Máloktoré miesto vám naozaj vezme dych a naopak dodá toľko energie. Keď však dorazíte do tejto časti Galície pochopíte, že niečo takéto už len tak neuvidíte. Dostanete sa totiž na pláž, kde uveríte, že všetko bolo stvorené s nejakým plánom. Nech už to bol ktokoľvek, alebo čokoľvek, túto pláž vytvoril, aby sme sa ňou mohli donekonečna kochať. viac »

Divoká pláž – Skaly v súboji s morom

Pláže pri mestečku Zumaia,
2014-10-13 13:00:54

Ďaleké pláže nie sú vždy len plné slnka a prekrásneho bieleho piesku. No aj tak si niektoré dokážu získať naše srdcia. Podobne je na tom sever Španielska, kde síce nájdete aj piesočné pláže, no tie najkrajšie sú plné skál a pripomínajú skôr divokú tvár prírody. Takouto sú aj pláže blízko mestečka Zumaia v Baskicku. Napriek divokému vzhľadu vás ohromia. viac »

Cornwall -výnimočná časť Anglicka navštevovaná počas celého roka

Cornwall, Veľká Británia
2014-10-13 09:00:00

Prímorské dedinky s bielymi domčekmi a zelenší než zelený vidiek posiaty ruinami keltského osídlenia robí Cornwall hybridom historických pamiatok a prírodných krás. Od osamelých zátok pozdĺž južného pobrežia až po majestátne útesy severného pobrežia robí Cornwall najúžasnejší kraj Veľkej Británie. Je to zaujímavý mix starého a nového, kde futuristické skleníky a prvotriedne galérie sa stretajú s rozpadajúcimi sa baňami a starobylými mestečkami s miestnymi trhmi. V letnom období si môžete vychutnávať výhľad na útesy priamo z mora, no na jeseň sa nestretnete s veľkým množstvom turistov a môžete si vychutnať úchvatné výhľady, či sa potulovať po úzkych uličkách s kamennými domami. Ochutnajte cornish pasty (piroh v tvare D plnený hovädzím mäsom a zeleninou) alebo vynikajúcu zmrzlinu. viac »

Jesenné Grécko – kde sa ešte možno vybrať na dovolenku?

Lefkada, Grécko
2014-09-28 10:00:00

Po nedôvere, ktorá nastala voči Grécku v období ich finančnej krízy, sa do krajiny opäť vracajú davy turistov. Tento rok prišlo ďalšie znovuzrodenie a s veľkou radosťou sa tam vrátilo aj množstvo Slovákov. Tí, ktorí to ešte nestihli počas leta, majú šancu oddýchnuť si tam aj začiatkom jesene. Ešte do polovice októbra sa držia teploty na príjemnej hranici, potom sa už dá zájsť iba do tých južnejších teplejších oblastí, ktoré však zároveň patria k tým najobľúbenejším. Nezabúdajte aj na ponuku poznávacích zájazdov, ktoré môžete absolvovať aj v Grécku. viac »

Lefkada – navštívte grécky ostrov dostupný aj autom

pláž Porto Katsiki, ostrov
2014-09-15 10:00:00

Lefkadu od pevniny delí totiž len 50 metrov. Spojený s pontónovým mostom robí tento ostrov jediným v Grécku ľahko dostupný aj autom. Počas letných mesiacov navštívi Lefkadu tisícky turistov, aby si užili príjemné teploty, nádherné pláže, veľkolepé pohoria, čisté more, úžasné vodopády a objavili bohatú kultúru ostrova a očarujúce tradičné dedinky. Spoznajte aj vy pravý grécky vidiek, romantické zákutia a vápencové útesy obklopené tyrkysovým morom. viac »

Turecký Ölüdeniz – najkrajšia pláž Európy

Egejská riviéra, Turecko
2014-09-14 10:00:00

Turecko je krajina ležiaca na hranici dvoch svetadielov so zaujímavou zmesou kultúr. Architektúra, história, dlhé piesočné pláže obmývané tyrkysovým morom, ale aj pouličné bazáre, pestrofarebné koberce, divoké rieky či chutná kuchyňa. Nielen to, ale omnoho viac láka turistov stráviť svoju dovolenku práve tu. Teplota vzduchu je stále vysoká, nechajte sa nahovoriť aj vy. Veľa cestovných kancelárií ponúka lastminute do Turecka práve teraz. My by sme radi priblížili Egejskú riviéru, a to konkrétne Fethiye a Ölüdeniz s malebnou lagúnou. viac »

Chorvátsko a jeho TOP 8 - Využite posledné chvíle leta

Plitvické jazerá, Chorvátsko
2014-08-30 11:00:00

Mnohí z nás poznajú Chorvátsko len prostredníctvom pláží a pár atrakcií v ich okolí. Po náročnej a dlhej ceste sme radi, že si môžeme trošku oddýchnuť pri mori a tak nám ani nenapadne vybrať sa preskúmať krásy tejto krajiny. Ibaže takýmto prístupom robíme veľkú chybu, pretože nám uniká mnoho skvostov. Jeden rok sa to preto rozhodnite urobiť inak. Namiesto bývania na jednom mieste si naplánujte vlastný poznávací zájazd a prezrite si aj zvyšok Chorvátska. viac »

Sardínia – zažite ešte nezabudnuteľnú dovolenku, určite si to zaslúžite

Pláž Biderossa, Sardínia
2014-08-28 09:00:00

Čo takto zažiť ešte dovolenku, kde môžete stretnúť nejakú celebritu a zvečniť si to fotkou? Na to určite nezabudnete a môžete rozprávať svojím známym ako ste stretli Rihannu, Melissu Satta, Heidi Klum, Seala, Georga Clooneyho, Cristiana Ronalda, Anastaciu, Geri Halliwell a mnoho iných, ktorí si tento jedinečný ostrov obľúbili. Vyberte sa hlavne do severnej časti Sardínie a my vám garantujeme, že aspoň na jedno slávne meno natrafíte. Stále príjemných 33°C s teplotou vody okolo 26°C. Ideálny čas na spoznávanie divokej prírody tohto talianskeho ostrova. viac »

VIDEO, ktoré vám ukáže čo skrýva neobjavená krajina

Čierna Hora
2014-08-25 08:00:00

Obzrite si ako plynie čas vo videu, ktoré poukazuje na krásy jednej z doteraz veľmi neobjavených krajín. Turistický ruch sem ešte úplne nezavítal, ale to tejto stredomorskej krajine vôbec nevadí. Obrazy, ktoré nám video ukáže uchvátia dobrodružných cestovateľov aj pobytových turistov. Dámy a páni, na scénu prichádza Čierna Hora. viac »

Ako sme v kánoe preskúmali Dunaj alebo Objavte miesto, kde sa Dunaj stretá s morom

Leknové polia, Delta Dunaja
2014-08-23 11:00:00

Netradičná dovolenka pre všetkých, ktorí chcú zažiť niečo nové a dobrodružné a ešte za málo peňazí. Úžasné zákutia, miesta kde zastal čas, neporušená príroda, to všetko vás čaká v delte Dunaja. My sme sa ju rozhodli objavovať na kajakoch, na ktorých sme ju splavili z Tulcee. Takto sme Dunaj odprevadili až do jeho ústia v Čiernom mori. Prekonali sme 150 kilometrov, z toho 130 na vode a 20 kilometrov sme sa zviezli traktormi. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa