Dovolenka pri mori

To najlepšie z cyperských pláží: Bude ťažké vybrať svojho favorita

2024-05-20 00:00:00 |

Cyprus má vraj najkrajšie pláže v Európe. Kvôli tomu nepatrí dovolenka na tomto ostrove k najlacnejším, ale zato vám aj v kombinácii s tunajšími službami prinesie ten najlepší zážitok. Vyberať si na pobrežia svojho favorita nebude jednoduché, každý kút má svoje osobité čaro a prináša iné výhody.

Viac článkov

Najväčšia piesková duna v Európe - Duna du Pyla

Duna Pyla, Francúzsko
2014-08-20 13:00:00

Viete, že za púštnymi dunami nemusíte cestovať do Afriky, na Saharu? Veľkú púštnu dunu nájdete aj v Európe, konkrétne vo Francúzsku. Nachádza sa približne 60 kilometrov od oblasti Bordeaux, na pobreží Biskajského zálivu v srdci lesa Landes de Gascogne. viac »

Na Jadrane ako v Škandinávii – Obrovský záliv skrýva bohatú históriu

Kotor, Boka Kotorská, Čierna
2014-08-17 10:00:00

Prostredie, ktoré by sa viac hodilo na sever nájdete v tejto prímorskej oblasti. Jedná sa o najväčší záliv Jadranu a patrí Čiernej hore. Obzrite si prekrásnu prírodu a historické budovy, ktoré tu zanechali už starí Rimania. viac »

Chorvátsko alebo 10 foto dôkazov, že za krásnym morom netreba ísť priďaleko

Poreč, Chorvátsko
2014-08-06 18:00:54

Neprajníci tvrdia, že za rohom prekrásne more nájsť nemôžeme. Hoci je Chorvátsko už niečo viac ako len povestná klasika, má svoje čaro, ktoré mu nikto neuprie. Áno existuje Grécko a Taliansko a dokonca aj Slovinsko. Ale ani jedna z týchto krajín nám natoľko neučarovala, ako práve ono. Pre neveriacich sme pripravili 10 foto dôkazov, prečo sa Chorvátsko poľahky vyrovná iným dovolenkovým destináciám. Načo ísť do exotiky, keď toto všetko máme blízko: viac »

Patras – grécke mesto, ktoré nikdy nespí

Patras, Grécko
2014-08-03 11:00:00

Rušné študentské mesto, kde zábava, história a kultúra sa miešajú dohromady, aby vytvorili destináciu plnú úžasných objavov. Patras je atraktívne miesto medzi horami a morom. Nasledujte rytmus mesta – strávte ráno prechádzaním sa po mestských námestiach a objavujte krásne zrenovované neoklasicistické budovy. A keď sa zotmie, ponorte sa do dejiska zábavy, kedy sú ulice pretransformované a nočný život sa začína. viac »

Dovolenka autom. Na chorvátsky Krk sa poľahky dostanete

Pohľad na dolinu pri
2014-08-02 11:00:00

V posledných dňoch je vidno stále viac a viac plne nabalených áut, ktoré smerujú na juh. Jednou z možností kam sa Slováci vyberajú je aj chorvátsky ostrov Krk. Ostrov s prekrásnymi zátokami a jednoduchou cestou. viac »

Dovolenka v Španielsku? Obzrite si tie najkrajšie pláže.

Pláž Charco, Španielsko
2014-08-01 17:00:00

Španielsko je síce trochu ďalej, ale aj tak tam turisti radi chodia. Tunajšia atmosféra je všetko po čom dovolenkári túžia. Krásne slnečné počasie, skvelé pláže, služby aj atrakcie. Ľudia veselí a ochotní. Jedlo lahodné, vína výborné a sladkostí neúrekom. Pridajte si tapas v baroch, siesty v reštauráciách a fiesty na uliciach a vznikne tá najlepšia možná kombinácia na dovolenku. Preto vám Dromedár prináša prehľad najkrajších pláží Španielska. viac »

Dovolenka po grécky. Nea Vrasna – teplé more a slnečné počasie

Nea Vrasna, Grécko
2014-07-29 09:00:00

Stále teplé počasie, čisté more, upravená pláž a pokojné prostredie. Nea Vrasna je dedinka a rezort, ktorý sa stáva veľmi obľúbeným hlavne pre dlhú pieskovú pláž. Spolu s vedľajšou Asprovaltou, ktorá je len približne kilometer vzdialená, vytvárajú neoddeliteľnú dvojicu, ktorá sa navzájom dopĺňa. Ochutnajte grécke špeciality na jednej z terás v Asprovalte a nechajte sa uniesť v rytme nočného života, ktorý ponúka. viac »

Na dovolenku len za 6 hodín. Vyberte sa do chorvátskej Lanterny

Poreč, Chorvátsko
2014-07-22 09:00:00

Priezračné more, bohatý podmorský život, pláže od okruhliakových cez štrkové až po betónové bloky, píniové háje stvorené na popoludňajší odpočinok. Aktivity od výmyslu sveta a nadštandardná vybavenosť strediska. To všetko vám ponúka Lanterna vzdialená len 600 kilometrov od slovenských hraníc. viac »

Dovolenka v Chorvátsku- Tu by sa mohol natáčať aj film Pláž!

Pláž Sakarun, Chorvátsko
2014-07-20 11:00:00

Pri výbere dovolenky zvykneme siahnuť po Chorvátsku a málokedy je to zlá voľba. No i tu sa dajú vybrať miesta, ktoré vyčnievajú nad tými ostatnými. Medzi ne patrí pláž Sakarun. Niekto by si ju pokojne mohol pomýliť s Karibikom, alebo exotickou Áziou. Azúrové more a biely piesok nájdete na Dlhom ostrove, Dugi otok. viac »

Grécko a v ňom Kythira- Afroditin ostrov lásky

Kythira, Grécko
2014-07-17 09:00:00

Medzi Egejským a Iónskym morom, jedinečný a odľahlý nádherný ostrov Kythira sa zjavuje ako malý raj. Mýtus a tradícia v kombinácii s divokou krásou krajiny dávajú ostrovu pocit tajomna a jedinečnosti. Poloha ostrova je práve tam, kde sa východ a západ zbiehajú v Stredozemí, a kde si kultúry krížia cesty. Rozmanitosť ostrova, roztrúsené pamiatky kultúrneho dedičstva, stále stredozemné slnko, to všetko pridáva ostrovu na jedinečnosti. Kythira, rovnováha medzi gréckou tradíciou a západným vplyvom. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa