210 sekúnd čistej krásy: Severovýchod Slovenska prezentuje nový VIDEOspot

 Katedrála sv. Martina
2017-11-03 00:00:00

Turistické atraktivity Prešovského kraja počas všetkých ročných období - to zachytili autori videospotu, ktorý má pomôcť cestovnému ruchu. Pri príležitosti piateho výročia svojho založenia ho predstavila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska (KOCR SVS). viac »

Nielen na Dušičky: 8 slovenských cintorínov, ktoré vás očaria

Národný cintorín v Martine
2017-11-01 00:00:00

Väčšina z nás navštevuje cintoríny len vtedy, keď si chce pri hrobe blízkeho pripomenúť jeho pamiatku. Výnimočná atmosféra týchto miest pritom zvádza na rozjímanie o živote a smrti po celý rok. Ak sa radi prechádzate v tichu a pokoji čarovných miest, navštívte aj cintoríny, kde ste predtým neboli. Napríklad jeden z tých, ktoré najviac zaujali nás. viac »

Vzácna jaskyňa pri Javorine: Ľudia v Čertovej peci bývali už v praveku

Čertova pec, Radošina
2017-10-17 12:00:00

Radošina s vyše 2000 obyvateľmi patrí k najznámejším obciam v okrese Topoľčany. Predovšetkým Radošinské naivné divadlo preslávilo obec po celom Slovensku. Tá sa pritom môže pochváliť aj ďalšou mimoriadnou vzácnosťou - vo vzdialenosti 2 kilometre od nej sa nachádza najstaršie jaskynné osídlenie na území Slovenska, Čertova pec. viac »

Prírodné unikáty Slovenska: 5 miest, kde sa tvorí vzácny travertín

Prírodné unikáty Slovenska: 5
2017-10-03 12:00:00

Sladkovodný vápenec, čiže travertín, je veľmi vzácny a tvorí sa len na niekoľkých miestach na Slovensku. Vznik mäkkej vápencovej horniny totiž ovplyvňujú mnohé faktory - teplota vody, jej nerastný obsah, ale aj geologické podložie. Kde môžete tento malý zázrak vidieť na vlastné oči? viac »

Svetová rarita Megoňky: Obrovské kamenné gule sú veľkou záhadou

Megonky
2017-09-26 00:00:01

Na Kysuciach sa nachádza prírodný unikát, aký nemá vo svete obdoby. Podľa povestí sú pieskovcové útvary vajcami dinosaurov či pozostatkom po mimozemšťanoch. Aká je však pravda o ich pôvode, to stále nevedia ani vedci. viac »

Romantické ruiny uprostred lesa: Katarínka patrí k najkrajším miestam na Slovensku

Kostol svätej Kataríny Alexandrijskej
2017-09-14 12:00:00

Zaniknuté opátstva v Anglicku alebo v Toskánsku lákajú romantické duše z celého sveta. Málokto pritom vie, že ruiny starobylého kostola môžete obdivovať aj na Slovensku. Naša „Katarínka“ je navyše zasadená v nádhernom prírodnom prostredí, a tak pri nej zažijete atmosféru, akú nikde inde. viac »

Funkčné a krásne: 15 unikátnych mostov Slovenska

Funkčné a krásne: 15
2017-08-31 00:00:01

Slovensko ukrýva množstvo krás, o ktorých možno mnohí z nás ani nevedia. Vybrali sme pätnásť mostov, ktoré svojím vzhľadom a spracovaním dokazujú, že naša krajina sa má rozhodne čím pochváliť aj v tejto oblasti. viac »

V Nitrianskom kraji sa písali dejiny: 10 najkrajších sakrálnych stavieb

Kostol svätého Michala archanjela
2017-08-11 00:00:01

Najstaršie kresťanské kostoly na Slovensku, jednoduché románske rotundy aj veľké chrámové komplexy - to všetko na vás čaká v Nitrianskom kraji. So vstupom dovnútra to môže byť občas komplikovanejšie, zvonku však ich krásu môžete obdivovať kedykoľvek. Ak ste tak ešte neurobili, leto je ideálnou príležitosťou napraviť svoju chybu. viac »

Tento štít by mal zdolať každý Slovák aspoň raz za život

Tento štít by mal
2017-06-01 08:00:21

Turistická sezóna klope na dvere a preto je už teraz ideálne poohliadnuť sa po nezabudnuteľnej dovolenke alebo predĺženom víkende, napríklad aj na Slovensku. Jednou z možností sú Vysoké Tatry, ktoré poskytujú množstvo nádherných výhľadov. Končiarov, ktoré sa oplatí navštíviť je niekoľko, ale iba jeden z nich je pre nás výnimočný. viac »

Cesta do tajomného podzemia: V Nitre sprístupnili najstaršiu pivnicu

Pivnica z 12. storočia
2017-04-27 12:00:00

Nitrianske biskupstvo oficiálne ukončilo projekt rekonštrukcie Nitrianskeho hradu. Vybudovaním nového náučného chodníka a nového informačno-oddychového centra sa podarilo zlepšiť a doplniť chýbajúcu turistickú infraštruktúru. Najväčším prekvapením je však sprístupnenie najstaršej pivnice pod hradom. viac »

OBRAZOM Slovenský kras vo svojej najkrajšej podobe

Zádielska tiesňava, Slovenský kras
2017-04-20 12:00:00

Vyzerá to tak, že sa na Slovensko opäť vrátila zima. Príroda nám však v uplynulých dňoch ukázala aj svoju veselšiu jarnú tvár, a tak si ju v týchto chladných dňoch pripomeňme aspoň obrazom. Napríklad fotografiami nádhernej Zádielskej tiesňavy v Slovenskom krase. viac »

Na vlastnej koži: 8 TOP miest, ktoré treba vidieť na Liptove a Orave

Tip na víkend: Užite
2017-01-25 00:01:00

Nové atrakcie, ale aj overená klasika. Orava a Liptov vám ponúkajú množstvo zaujímavostí a turisticky atraktívnych cieľov. Ak máte pred sebou len pár dní, nemôžete stihnúť všetko, čo vám tento úžasný región ponúka. I preto sa sem oplatí vždy vrátiť a pozrieť si stále iné miesta, ktoré sú niekedy dobre ukryté pred očami zvedavých turistov. Napríklad tak, ako sme to urobili my. viac »

VIDEO Ľadové kráľovstvo v Slovenskom raji: Buďte pripravení na nástrahy

VIDEO Ľadové kráľovstvo v
2017-01-24 12:00:32

Zamrznutá rieka Hornád v Slovenskom raji pripravila tento rok pre turistov nádherné ľadové divadlo. Vďaka tuhým mrazom láka bežkárov, korčuliarov aj peších na prechádzku po niekoľkokilometrovom zamrznutom úseku. Jedinečné krása má však aj svoje nástrahy. viac »

Tip na víkend: Stará Ľubovňa láka na hrad aj vojenský tábor

Tip na víkend: Stará
2017-01-13 12:00:00

Stará Ľubovňa bola vždy známa najmä vďaka ich hradu, ktorý ponúka návštevníkom niekoľko moderných atrakcií a k tomu ako bonus nádherný výhľad na okolie. V jeho blízkosti sa však nachádzajú aj ďalšie zaujímavé atrakcie, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti. Skombinujte ich s návštevou kúpeľov vo Vyšných Ružbachoch a máte postarané o ďalší príjemný víkend pri spoznávaní Slovenska. viac »

Kostol v Svätom Kríži: Najväčšia drevená stavba v strednej Európe mala pohnutý osud

Drevený artikulárny evanjelický kostol
2016-12-21 00:01:01

Približne 14 km od Liptovského Mikuláša v dedinke Svätý Kríž stojí Drevený artikulárny evanjelický kostol, najväčšia drevená stavba strednej Európy. Postavili ho však inde – aj to je súčasť jeho zaujímavého príbehu. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa