Doprava a cestovanie

Do V. Tatier choďte verejnou dopravou, na Cesty Slobody je kvôli oprave až 21 semaforov

Do V. Tatier choďte
2023-07-04 06:00:00

Prešovský samosprávny kraj (PSK) vyzýva turistov, aby na prepravu do Vysokých Tatier využili verejnú dopravu. Dôvodom sú stále prebiehajúce práce na 43 kilometroch ciest od Podbanského po Tatranské Matliare a s tým súvisiace obmedzenia a zdržania. Návštevníci Vysokých Tatier môžu podľa hovorkyne kraja Daše Jeleňovej využiť napríklad prímestskú autobusovú dopravu. viac »

Jedna z najväčších leteckých katastrof u nás bola polstoročie zamlčiavaná

Jedna z najväčších leteckých
2023-07-03 12:00:00

Jedna z najväčších povojnových leteckých katastrof v Československu sa stala 3. júla 1956 v časti Poľanská pri Lome nad Rimavicou. Väčšina miestnych obyvateľov sa podrobnosti o nej dozvedela až po odtajnení materiálov vojenskej vyšetrovacej správy v roku 2006, päťdesiat rokov po havárii. viac »

Austrálske aerolínie Quantas zmiernili pravidlá obliekania pre palubný personál

Austrálske aerolínie Quantas zmiernili
2023-07-03 06:00:00

Austrálska štátna letecká spoločnosť Quantas oznámila, že ruší viaceré pravidlá úpravy zovňajšku svojho palubného personálu. Letušky už nebudú musieť povinne nosiť vysoké podpätky a stevardi budú mať po novom povolený napríklad mejkap. TASR správu prevzala z agentúry AFP a denníka The Guardian. viac »

Slováci môžu bezplatne vyštudovať námornú dopravu v Poľsku, diplom je cenený na celom svete

Gdynia
2023-06-28 11:00:00

Napriek neprístupnosti k moru má Slovensko pomerne dlhú námornú tradíciu a nie je to tak dávno, čo malo aj lode plávajúce pod slovenskou a československou vlajkou. V časoch Česko-Slovenska bola profesia námorníka atraktívna pre vysoké zárobky, prestíž a možnosť spoznávať svet. Dnes sú aj iné možnosti cestovania po svete a medzinárodnej kariéry, no vidina námorníckej kariéry stále láka mnohých Slovákov. viac »

Vyhlásili najlepšie aerolinky sveta: Európa úplne prepadla

Vyhlásili najlepšie aerolinky sveta:
2023-06-27 09:00:00

Na základe hlasovania desiatok miliónov cestujúcich je letecká spoločnosť Singapore Airlines už piatykrát najlepšou leteckou spoločnosťou na svete. TASR o tom informuje podľa portálu Skytrax, ktorý prestížne ocenenie udeľuje už 23 rokov. viac »


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa