Poľsko

Lyžovačka v Poľsku sa oplatí: Toto sú najlepšie zimné strediská a ich ceny

2024-01-11 00:00:00 |

Omrzela vás už lyžovačka na Slovensku? Vyskúšajte niektorý z poľských zimných rezortov. Väčšina z nich sa nachádza v blízkosti našich spoločných hraníc a ich návštevu navyše môžete spojiť so spoznávaním zaujímavých miest.

Viac článkov

Adršpašské skaly a Broumovsko: Jedna návšteva vám stačiť nebude

Kaplnka Hviezda, Broumov
2019-02-09 00:00:01

Voňavé jarné aj teplé letné slnečné dni strávené v kulisách Broumovska si užijete naplno. Región poskytuje obrovské množstvo krás, ktoré môžete objavovať pešo aj na bicykli. Na svoje si prídu najmä milovníci prírody, navštíviť ale môžete aj zaujímavé architektonické pamiatky a niekoľko múzeí, qaké nenájdete nikde inde. viac »

Najväčší snežný labyrint na svete je opäť v Tatrách

Snežný labyrint v poľskom
2019-01-21 12:00:00

Zimné hlavné mesto Poľska, aj takýto prívlastok má Zakopané neďaleko slovenských hraníc. Obrovské množstvo turistov sem mieri nielen za lyžovaním, ale aj za atrakciou, ktorá má už niekoľko rokov zápis v Guinessovej knihe rekordov. Najväčší snežný labyrint na ploche 3000 metrov štvorcových totiž nájdete práve na poľskej strane Tatier. viac »

Stredoveký poľský hrad láka turistov z celého sveta: Sídli v ňom škola čarodejníctva

Stredoveký poľský hrad láka
2018-12-20 12:00:00

Silná generácia fanúšikov Harryho Pottera udržiava popularitu tejto série aj niekoľko rokov po nakrútení posledného filmového dielu. Všetky atrakcie v spojení s týmto čarodejníkom majú veľký úspech a to si veľmi dobre uvedomili aj v Poľsku. Jeden z ich hradov preto premenili na školu čarodejníctva, vďaka čomu sa tam teraz hrnú cestovatelia z celého sveta. viac »

Poľská Zlatá baňa – unikátny svet zábavy v útrobách zeme

Zlatá baňa v Poľsku
2018-10-10 12:00:00

Naši severní susedia ponúkajú množstvo skvelých atrakcií pre deti a rodiny. Preto neváhajte sadnúť do auta a vezmite vašich blízkych napríklad na výlet do Zlatej bane. Tá má toľko zaujímavostí, že tam pokojne strávite aj celý deň. viac »

Mal byť sídlom Hitlera, zostal len gestapu: Poľský zámok Ksiaz ukrýva mnoho tajomstiev

Zámok Ksiaz, Poľsko
2018-09-14 00:00:01

Keby vedeli múry rozprávať, na poľskom zámku Ksiaz by ste sa akiste dozvedeli mimoriadne zaujímavé veci. Počas dlhej histórie bol sídlom husitov aj gestapa, údajne ho chcel pre seba samotný Adolf Hitler a v útrobách zeme pod sebou ukrýva spleť dlhých chodieb a možno aj jantárovú komnatu. Starobylé steny mlčia, veľa o svojich zaujímavých dejinách však prezradia aj bez slov. viac »

Krakov a Osvienčim – nemí svedkovia minulých hrôz

Stará synagóga, Krakov
2018-07-23 12:00:01

Kráľovské mesto Krakov je situované iba pár kilometrov od severných hraníc Slovenska. Popretkávané architektonickými skvostami a históriou ponúka hmatateľné stopy po druhej svetovej vojne, ale aj komunistickej ére. Jeho historické centrum mesta je zapísané na zozname UNESCO. viac »

Poľsko s deťmi: 7 tipov na skvelý rodinný výlet

Poľsko s deťmi: 7
2018-07-09 00:00:01

Letná dovolenka s deťmi ubehne veľmi rýchlo. Potom vám ešte do konca prázdnin zostáva veľa voľného času, ktorý môžete vyplniť krátkymi víkendovými výletmi. V Poľsku nájdete mnoho zaujímavých múzeí a atrakcií, ktoré výborne zabavia najmenších, ale aj dospelých návštevníkov. viac »

Tajomná stránka Poľska – spoznajte jeho najmagickejšie miesta

Tajomná stránka Poľska –
2018-05-11 00:00:01

Zaujímavé legendy a tajomná atmosféra pôsobia na turistov ako magnet. Ak by ste si mali vybrať medzi dvoma hradmi, istotne sa prikloníte k tomu, ku ktorému sa viaže atraktívnejší príbeh. V Poľsku nájdete niekoľko takýchto zaujímavých miest. Niektoré z nich sa dokonca nachádzajú neďaleko našich hraníc a môžete si ich pozrieť aj počas jednodňového výletu. viac »

Dokonalý pohľad na hviezdne nebo: Parky tmavej oblohy na Slovensku a v Poľsku

Parky tmavej oblohy
2018-04-26 12:00:00

Čerstvý vzduch, ľahký vánok hladiaci lístky na stromoch a steblá trávy, ozvena lesa a v diaľke zurčiaci potôčik a nad nami jasné nebo, na ktorom sa ligocú hviezdy. Jedinečná atmosféra a možnosť byť „bližšie ku hviezdam”... viac »

Levoča, Bardejov a Stary Sącz – Karpatské mestečká s výnimočnou atmosférou

Levoča
2018-04-19 12:00:00

Úzke, kľukaté uličky, maličké námestie, staré chatky vrhajúce tieň na vydláždené chodníčky – jedinečnú atmosféru malých mestečiek z poľsko-slovenského pohraničia nepocítime nikde inde. Nájdeme tu miesta položené na pahorkoch, so štíhlymi kostolnými vežičkami a ruinami hradov, ktoré zažili miestami dokonca éru stredoveku alebo mestečká obklopené úbočiami pokrytými bujnou zeleňou v sprievode pomaly tečúcej rieky. Karpatské pohraničie je posiate mestečkami, ktorých atmosféra doposiaľ nadchla nejedného turistu a mnoho z nich sa tam zatúžilo vrátiť znova. Vydajte sa spolu s nami na krátku výpravu po mestách, v ktorých čas plynie pomalšie... viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa