Česko

Poďte NaFilM: Fimové múzeum v Prahe je lepšie ako kino

Poďte NaFilM: Fimové múzeum
2022-05-07 12:00:00

Kamera – klapka – akcia! Americké filmové štúdia sú síce vzdialené tisíce kilometrov, no pocit toho pravého českého Hollywoodu nájdete predsa len o niečo bližšie. V stovežatej Prahe zájdite NaFilM do Národného filmového múzea, kde sa zvukárom či tvorcom animovaného filmu na chvíľu stanete aj vy. viac »

To najlepšie v Olomouci a okolí: 10 tipov na skvelý výlet aj celú dovolenku

To najlepšie v Olomouci
2022-04-28 12:00:00

Mesto Olomouc s jeho nádherným historickým centrom patrí k najväčším pokladom Českej republiky. Jeho návštevu navyše môžete spojiť s ďalšími zaujímavosťami v okolí. Je ich skutočne mnoho, my sme pre vás vybrali desať tipov. viac »

Moravské Boskovice: Historické mesto roka láka na stredoveký hrad aj židovské geto

Moravské Boskovice: Historické mesto
2022-04-17 12:00:00

Českým historickým mestom roku 2021 sa stali Boskovice z Juhomoravského kraja. Cena je odmenou za najlepšie využitie peňazí na obnovu pamiatok z programu ministerstva kultúry, informovala vo štvrtok stanica ČT24. viac »

Pýcha českých vôd je na Šumave: Čierne jazero patrí k tým najväčším z dielne prírody

Pýcha českých vôd je
2022-04-14 12:00:00

Šumavskej prírode by sme spokojne mohli dať i prívlastok divoká. Prechádzate tu hlbokými lesmi, dokonca pralesmi. Dýchate vzduch na horských lúkach. Okolie sa vám odráža v hladinách jazier, ktorých výnimočnosť „korunuje“ ľadovcový pôvod. To najväčšie z ôsmich tunajších pokladov dostalo meno Čierne jazero. Temný názov naznačuje jeho tajomnosť, no známym faktom je, že sa jedná o najväčšie prírodné jazero u našich západných susedov. viac »

České pamiatky rušia mimoriadne opatrenia: Tešiť sa môžete aj na zaujímavé novinky

Hrad Zvíkov
2022-03-31 07:00:00

Pamiatky v správe Národního památkového ústavu otvorili po dvoch rokoch sezónu bez oneskorenia a bez nutnosti nosenia respirátorov v priestoroch pamiatkových objektov. Sprievodným programom roku 2022 je Rok šľachtických slávností. viac »

Potešte na dovolenke všetky zmysly: 3 tipy na top gastrozážitky na Olomoucku

Šalát a ochutnávka syrových
2022-03-30 12:00:00

Ak hľadáte ideálne miesto na výlet či dovolenku v zahraničí, no nechce sa vám cestovať veľmi ďaleko, rozhodne by ste mali zvážiť čarovný Olomouc a jeho okolie. Len dve hodinky od Slovenska si môžete užiť zaujímavé historické pamiatky, nádhernú prírodu, skvelý relax, ale aj vyberanú gastronómiu. My sme za vás ochutnali to najzaujímavejšie. viac »

Jedinečná klíma a liečivé pramene: V Karlovej Studánke je vraj najčistejší vzduch v Čechách

Horské kúpele Karlova Studánka
2022-03-23 12:00:00

Nadýchnuť sa čerstvého vzduchu je dnes doslova liekom - pre telo aj dušu. Takúto medicínu si môžete dať predpísať i v Moravskosliezskom kraji. V okrese Bruntál nájdete kúpele, kde je vraj najčistejší vzduch v Čechách. Horské kúpele Karlova Studánka klímou konkurujú aj Alpám. viac »

Kedysi mu podľahla slávna diva, dnes si Stráž nad Nežárkou získava davy turistov

Zámok Stráž nad Nežárkou
2022-03-12 12:00:00

Južné Čechy sú posiate rozprávkovými sídlami dávnych pánov. Čo by ste ale povedali na to, navštíviť miesto, kde je stále cítiť určitú tajuplnosť a kde svoju stopu zanechala jedna z najvýraznejších majiteliek zámku? Komnatami neznejú žiadne trilkovania šľachtických paničiek, ale opernej speváčky a tiež jej žiačky. Na zámku Stráž nad Nežárkou spoznáte najväčšiu expozíciu venovanú dive Eme Destinnovej. viac »

Zámok Lysice - nádherný tip na výlet len kúsok od Brna

Zámok Lysice
2022-03-05 12:00:00

Región obľúbenej Južnej Moravy, to je hneď niekoľko turistických tipov. V okrese Blansko majú jaskyne Moravského krasu „za suseda“ napríklad zámok s jedinečnou krytou pergolou a vlastným záhradníctvom. viac »

Slávny Santini zmenil podobu Čiech: Geniálny architekt kúzlil s číslami aj vodou

Kláštor Plasy
2022-02-26 12:00:00

Každý kút, portál aj okno či schodisko v Santiniho stavbách návštevníkov uchvacujú. Práve nekonvenčný prístup a zmysel pre detail vedú niektorých jeho obdivovateľov až k presvedčeniu, že nechcel iba budovať pôsobivé stavby, ale že všetky ich neobvyklé prvky majú nejaký skrytý účel a tajomné posolstvo. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa