U susedov - kam na výlet

Luhačovice: Nechajte sa opantať okúzľujúcou atmosférou dávnych čias s modernými kúrami

Vila Jestřábí, Luhačovice, Česká
2021-09-30 08:00:00

Keď sa povie kúpeľné mesto, automaticky vám napadne promenáda plná seniorov vychutnávajúcich si slnečné lúče po povinných procedúrach. Možno sa vám vybavia spomienky starej mamy na bolestivé cvičenia pod dozorom skúsených lekárov. Luhačovice také nie sú. viac »

Za krásami podhoria: V meste Rtyně v Podkrkonoší stojí najcennejšia zvonica v Čechách

Rtyně
2021-09-24 12:00:00

Chcete výhľad na Krkonoše, ktorý nikde inde nenájdete? Lákajú vás architektonické naj? V tom prípade zamierte do mesta Rtyně v Podkrkonoší, kde vás osloví pohľad nahor, ale tunajšia expozícia vám priblíži aj útroby dávnych miestnych baní. viac »

Galéria oceľových figurín - svetový unikát v centre Prahy

Galerie ocelových figurín
2021-09-18 12:00:00

Galéria Oceľových Figurín (GSF) je svetovým unikátom vďaka sochám v životnej veľkosti, ktoré sú vyrobené z recyklovaného šrotu. Nápad na tento projekt vznikol v Poľsku na šrotovisku “Skup Złomu przy Czołgu” v Pruszkowe neďaleko Varšavy. Dnes môžete galériu navštíviť aj v Prahe. viac »

Na skok od Slovenska: Spoznajte krásy Východnej Moravy vlakom

Na skok od Slovenska:
2021-09-14 11:50:00

Každý, kto má rád pobyt na čerstvom vzduchu a krajinu s ďalekými výhľadmi, v ktorej sa striedajú lesy s lúkami a pastvinami, by mal zamieriť do juhovýchodného cípu Zlínskeho kraja. Prelínajú sa tu územia hneď štyroch chránených krajinných oblastí – CHKO Bílé Karpaty, CHKO Biele Karpaty, CHKO Kysuce a CHKO Beskydy, ktoré môžete preskúmať aj vlakom. viac »

Jeseň praje výletom: 6 tipov na najzaujímavejšie túry v Poľsku

Kasprov vrch
2021-09-06 08:01:00

Slovensko je známe výbornými podmienkami pre turistiku. V ničom však nezaostáva ani susedné Poľsko. Okrem ich strany Tatier ponúkajú aj iné zaujímavé možnosti na spoznávanie tejto nádhernej prírody. Po navštívení nezabudnuteľných poľských miest s pútavou históriou si teda zabaľte do batožiny aj trekingové topánky a vyberte si niektorú zo zaujímavých trás. viac »

Stroj času existuje: V Děteniciach vás zavedú priamo do stredoveku

V Děteniciach vás zavedú
2021-08-31 12:00:00

„Středověk neskončil, středověk trvá. ...“ Nie, nepozývame vás na koncert legendárnej kapely Lucie, ktorá takto spieva v jednom zo svojich hitov. Pozvanie prijmite do Královohradeckého kraja, do obce Detěnice. Tu stredovek skutočne trvá a dávne roky sú realitou aj v 21. storočí. viac »

Pred bránami Viedne: Svetoznáme kúpele, tragédiou opradený zámok aj tisícročný kláštor

Zámok Laxenburg je poľahky
2021-08-29 00:00:00

Bezprostredne pred bránami Viedne sa tiahne zelený pás dolnorakúskeho regiónu Viedenský les (Wienerwald), ktorý Viedenčania nazývajú aj „zelenými pľúcami“ Viedne. Viedenský les ponúka okrem prírodných krás aj historické skvosty, kultúrne vyžitie, relax v termálnej liečivej vode či výborné vína. Je to ideálne miesto na strávenie predĺženého víkendu len pár kilometrov od Bratislavy. viac »

Zámok Vranov nad Dyjí - baroková perla na juhu Moravy

Vranov nad Dyjí
2021-08-25 12:00:00

Južná Morava nie sú len krásne vinohrady a ich sladké víno. V okrese Znojmo objavíte klenot európskeho baroka, v ktorom stále „bije“ aj srdce stredoveku. Zámok Vranov nad Dyjí, to je čarovný pohľad na sídlo na vysokej skale nad riekou, ale oči necháte aj na unikátnej maliarskej a sochárskej výzdobe. viac »

Rakúsky Heiligenkreuz patrí k najstarším kláštorom na svete: Dnes v ňom môžete rozjímať aj vy

Kláštor Heiligenkreuz
2021-08-22 00:00:00

Rakúsko je krajinou mnohých pokladov. Patrí k nim aj najstarší cisterciátsky kláštor na svete, ktorý existuje na tomto mieste od roku 1133 nepretržite až dodnes. V súčasnosti láka nielen milovníkov histórie, ale aj laikov, ktorí si tu môžu počas pobytu s mníchmi vyčisť hlavu a nabrať novú energiu. viac »

Petřínska rozhľadňa - pražská verzia Eiffelovky

Petřínska rozhľadňa
2021-08-21 11:50:00

Petřínska rozhľadňa v Prahe má prezývku "pražská Eiffelovka". V marci 1891 položili jej základy, na konci augusta sa už z hornej ochodze rozhliadali prví návštevníci. Jedna z dominánt českej metropoly od architekta Vratislava Pasovského, ktorá stojí na kopci Petřín v centre Prahy, je vysoká 59 metrov a rozhľad z nej je takmer na celé Čechy. viac »

Najkrajšie ferraty v Rakúsku – výlet, na ktorý len tak nezabudnete

Via ferrata, Gauablick
2021-08-16 12:01:00

Ferrata je cesta, ktorá vedie náročným horským terénom. Potrebujete byť pri nej istení, aby ste nespadli a neublížili si. Prechádza napríklad visutými mostami alebo po železných stúpačkách. Vďaka isteniu lanom dokážete prejsť aj ťažké terény, ktoré sú určené primárne pre horolezcov. Rakúsko je známe vysokým počtom takýchto atrakcií, ktoré vám odhalia to najkrajšie z ich prírody. viac »

Na Hradčany, a predsa nie na hrad: Pražská Bílkova vila je hotovým umeleckým dielom

Bílkova vila v Prahe
2021-08-14 12:00:00

Umenie zvyčajne obdivujeme v galériách. Praha však ponúka aj jedno v tomto smere úplne autentické miesto. Postaviť si ho dal sám umelec, a tak tu dnes okrem jeho tvorby či vlastného ateliéru môžete obdivovať takzvané „Gesamtkunstwerk“ - komplexné umelecké dielo v podobe Bílkovej vily na Hradčanoch. viac »

Záhrady a parky českých zámkov - potešenie pre všetky zmysly

Průhonický park s puncom
2021-08-11 11:50:00

Čo by ste povedali na romantickú prechádzku v zámockom parku u našich susedov? Preneste sa na tieto krásne miesta vďaka našim tipom. viac »

Láska, sex a smrť: Zámok Mayerling bol svedkom tragédie, ktorá zmenila chod dejín

Baronesa Mary Vetserová
2021-08-10 08:01:00

Dedinka Mayerling asi 40 kilometrov od Viedne sa spája s azda najtragickejším príbehom v cisárskej habsburskej rodine. Na jeho konci bola násilná smrť následníka trónu a jeho mladučkej milenky. Čo však bolo na jeho začiatku, to sa snaží odhaliť aj výstava v zámočku, kde ku krvavej udalosti došlo. viac »

Na vlastnej koži: Pardubický kraj preslávili najmä kone, ponúka aj niekoľko unikátov

Zámok Slatiňany
2021-08-08 00:01:00

Ak milujete kone, určite zavítajte do Pardubického kraja vo východných Čechách. Na tieto ušľachtilé zvieratá tam narazíte na každom kroku. V Pardubiciach na slávnom závodisku, v Kladruboch nad Labem a v Slatiňanoch v jedinečných žrebčínoch a taktiež na množstve konských rančov a fariem, kde si môžete vyskúšať vychádzku na koni, prípadne aj starostlivosť o ne. Tento kraj však ponúka aj ďalšie pozoruhodné pamiatky, ktoré stoja za návštevu. viac »


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa