U susedov - kam na výlet

Velké Losiny – miesto, kde kladivo na čarodejnice rozdrvilo stovky nevinných

Zámok Velké Losiny
2021-11-12 08:01:00

Film Kladivo na čarodejnice v hlavných úlohách s Elom Romančíkom a Soňou Valentovou patrí k vrcholným dielam československej kinematografie. Drsný príbeh o čarodejníckych procesoch v 2. polovici 17. storočia zaujal divákov i odbornú verejnosť, no skutočnosť bola ešte hroznejšia. Vydajte sa v stopách inkvizície, mučenia a nespravodlivých procesov do Velkých Losín. viac »

Keď je cesta cieľ: Jazda pod najvyšším vrcholom Rakúska je nezabudnuteľným zážitkom

Grossglocknerská vysokohorská cesta
2021-11-11 08:01:00

Grossglockner je (3 798 m n. m.) je najvyššou horou v Rakúsku aj v Alpách východne od Brennerského priesmyku. Obdivovať ju môžete aj bez fyzickej námahy, v tomto nádhernom vysokohorskom teréne totiž vedie kľukatá cesta s tými najúžasnejšími výhľadmi! viac »

V Rakúsku sa menia pravidlá: Negatívny test už turistom nestačí

Grossglocknerská vysokohorská cesta
2021-11-08 12:00:00

Rakúsko je jednou z mnohých európskych krajín, ktoré v súčasnosti zaznamenávajú stúpajúci počet prípadov ochorenia na Covid-19. Rakúska spolková vláda už pred niekoľkými týždňami zaviedla viacfázový model, pričom sa teraz zrýchľuje prechod z jednotlivých fáz. Konkrétne to znamená, že od pondelka 8.11. platí režim „OP“, t.j. po očkovaní alebo prekonaní ochorenia, v gastronómii, hoteloch, nočnej gastronómii, v kultúrnych, rekreačných a športových zariadeniach i v lanovkách. viac »

Rakúske NAJ: U susedov môžeme navštíviť atrakcie, ktorým sa nič nevyrovná

Krimmelské vodopády
2021-11-05 12:00:00

Rakúsko ponúka návštevníkom množstvo zaujímavostí. Niektoré z nich sú dokonca držiteľmi európskych či dokonca svetových rekordov. Rozhodne stoja za vašu návštevu, tak si naplánujte ich návštevu. viac »

Strašidelne krásny: Kostol duchov v Lukovej patrí k najdesivejším miestam sveta

Kostol sv. Juraja, Luková
2021-10-29 12:00:00

V neveľkej dedinke Luková pri Manětíne v Plzenskom kraji nie je na prvý pohľad nič zaujímavého. Niet divu, je to oblasť, kde po druhej svetovej vojne prišlo k odsunu sudetských Nemcov a mnohé dediny sa odvtedy vyľudnili a schátrali. Na trvalý pobyt je dnes v Lukovej prihlásených iba sedem obyvateľov, napriek tomu sem každú sobotu prúdia desiatky zvedavcov z celého sveta. viac »

Víkend vo Viedni: Mesto valčíkov sa vám vryje pod kožu

Zámok Schönbrunn
2021-10-28 08:30:00

Viedeň je najväčším turistickým lákadlom Rakúska a zároveň je tak blízko Bratislavy, že je ideálnym miestom na víkendový výlet. Vo Viedni si prídu na svoje všetci. Milovníci histórie, majestátnej architektúry, umenia, múzeí, zábavy i dobrého jedla. Mesto vás uchváti svojou majestátnosťou, impozantnými palácmi, ale aj parkmi s množstvom zelene a kvetov v samom centre. Historické pamiatky sú všetky pokope, stačí vám teda len mapa do ruky a môžete vyraziť. viac »

Kyjev - zaujímavá metropola susednej Ukrajiny

Od decembra sa lieta
2021-10-25 12:00:00

Metropolou susednej Ukrajiny je čarovný Kyjev. Turistov láka na viacero zaujímavostí. viac »

Čaro histórie zábavnou hrou. Vitajte na zámku Hradec nad Moravicí

Hradec nad Moravicí
2021-10-24 12:00:00

Výstavbu tu kedysi započal kráľ Přemysl Otakar II. Zvonku vás upúta Biely, ale i Červený zámok a v interiéri nájdete pôvodný nábytok aj knižnicu. V turistickom bedekri Opavského okresu si jednoznačne za cieľ zaznačte zámok Hradec nad Moravicí. viac »

Na potulkách Poľskom: Svätokrížske vojvodstvo Slovákov veľmi prekvapí

Sandomierz
2021-10-20 13:00:00

Poľsko, to je pre väčšinu slovenských turistov len Krakov a Varšava. Menej známe Svätokrížske vojvodstvo rozprestierajúce sa medzi nimi, bohaté na prírodné geoparky, kúpele aj hrady, nás však poriadne prekvapilo. viac »

Megaakvárium so žralokmi a Viedeň ako na dlani: Navštívili sme fascinujúci Dom mora

Haus des Meeres
2021-10-19 08:00:00

V centre Viedne, hneď vedľa známej ulice Mariahilfer Straße a trhu Naschmarkt sa nachádza akvarijno -zoologická výstava Haus des Meeres - Dom mora. Sídli v unikátnej jedenásťposchodovej budove, ktorá bola postavená počas II. svetovej vojny a mala slúžiť na protileteckú obranu. Aj vďaka tejto neobvyklej architektúre je možné, aby sa tu cez dve podlažia rozprestieralo 360-stupňové akvárium s objemom cez 300 000 litrov vody, ktoré je prístupné návštevníkom zo všetkých strán. viac »

Pražské unikáty: Komunisti sa za Most inteligencie hanbili

Most inteligencie v Prahe
2021-10-18 08:00:00

Žiadna sláva sa nekoná. Politickí pohlavári ani novinári na sprevádzkovanie nového železničného mosta cez Vltavu v pražskom Braníku nedorazia. Režim si to nepraje! Ambiciózny projekt nedopadol práve najlepšie a komunisti sa za unikátnu železobetónovú stavbu hanbia… viac »

Na výlete u susedov: Navštívte najkrajšie jaskyne v Maďarsku

Jaskyňa Pál-völgyi
2021-10-17 00:00:00

Slovensko je preslávené zaujímavými jaskyňami. Okrem unikátnej Ochtinskej aragonitovej tu máme aj také perly ako Domicu či Demänovskú jaskyňu slobody. Ak ste ich už všetky spoznali aj naživo, istotne vás láka pozrieť si podobné atrakcie v okolitých krajinách. Niekoľko unikátov nájdete aj v Maďarsku. viac »

Pécs – skvost maďarskej kultúry

Pécs
2021-10-15 12:00:00

Pécs je piatym najväčším mestom v Maďarsku. Z Komárna sa doň dostanete autom za tri hodiny, vďaka čomu je ideálny na víkendový výlet. Jeho návštevu dokonca môžete spojiť so zastávkou v Budapešti. Pécs patrí medzi najstaršie osídlené oblasti, jeho dejiny ovplyvnili Turci i Rimania a v 19. storočí tam žilo veľa Nemcov. To všetko sa odrazilo aj na jeho architektúre, ktorá patrí k skvostom maďarskej kultúry. viac »

Zlatý kočiar v Čechách pod Kosířem: Takto sa prepravovali boháči pred 300 rokmi

Múzeum kočov v Čechách
2021-10-13 12:01:00

Možno pre vás návšteva Múzea kočov neznie práve najlákavejšie. To ste však určite neboli v tom v Čechách pod Kosířem. Expozícia dopravných prostriedkov minulosti je všetko, len nie nudná. Predovšetkým vďaka jeho majiteľovi Václavovi Obrovi, ktorý dokáže pre svoju vášeň, ktorej venoval celý svoj život, strhnúť kohokoľvek. Poďte s ním na výlet do vzrušujúcej minulosti. viac »

Nádherné priestory, kočiare arcibiskupov aj originálny porcelán: Vitajte na zámku Náměšť na Hané

Zámok Náměšť na Hané
2021-10-09 12:00:00

Ak vás vaše turistické ciele zlákajú do hanáckej metropoly Olomouca, pridať môžete aj pár kilometrov vzdialený „městys“ Náměšť na Hané a jeho zámok. Pomyselne pre vašu návštevu vyberajú ten najlepší porcelán a chystajú napríklad aj zlatý koč. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa