U susedov - kam na výlet

Tip na víkendový výlet: Navštívte Krems an der Donau

Krems an der Donau
2021-07-30 12:00:00

Najlepšie výlety sú tie spontánne. A na takéto rýchle nápady vám padne vhod niekoľko tipov z okolitých krajín. Skvelou voľbou je v tomto prípade Rakúsko, ktoré vám ponúka zmes zaujímavej kultúry, pútavej histórie a nádhernej prírody. Na dnešnej zastávke vás zavedieme do mestečka Krems an der Donau, ktoré sídli v údolí Wachau. viac »

Vyhnite sa davom turistov: 10 neobjavených hradov a zámkov v Českej republike

Zámok Lysice
2021-07-26 08:01:00

Ak chcete mať pri cestovaní trochu viac súkromia a nejazdiť tam, kam chodia všetci, určite vás zaujme desať turisticky neobjavených hradov a zámkov Českej republiky. Niektoré sú krásne, iné nedostavané už niekoľko sto rokov a ďalšie zase unikátne svojou polohou. Nechajte sa inšpirovať doteraz neobjavenými miestami a vyberte sa za poznaním naprieč Českou republikou. viac »

Dolné Rakúsko - dokonalé miesto pre rodinnú dovolenku

Lunzer See
2021-07-25 00:01:00

Prázdniny sú v plnom prúde a kam inam vyraziť s deťmi, ak nie do krásnej prírody alebo za hravým poznávaním histórie a zábavnými zážitkami. V Dolnom Rakúsku si na svoje prídu malí i veľkí. Zažite prázdniny na farmárskom dvore, prechádzku s lamami, zaplávajte si v termálnom prírodnom kúpalisku, pozrite si zápas gladiátorov alebo prežite noc na zámku, kde svoje medové týždne strávili Sissi a František Jozef. viac »

Nóbl poštári, labyrintárium a bociany s makom: Zvláštne indície vedú na zámok Loučeň

Loučeň
2021-07-15 12:00:00

Viete, že za históriou poštových služieb nemusíte do poštového múzea? Že zábavnú skrývačku môžete vyskúšať aj v labyrantáriu? No a že za exotickým gastrozážitkom nemusíte do ďalekých krajín? Stačí vám poznať jediný názov - Loučeň. viac »

Prírodné kúpaliská v Rakúsku: Osvieženie s výhľadom

Gosauseen
2021-07-14 00:01:00

Kto chce plávať vo vode v kvalite pitnej vody a pozerať pritom na krásnu prírodu či hory, nájde v Rakúsku množstvo idylických miest na kúpanie. viac »

Kunětická hora - Rumburakov hrad, ktorý dobyl Fantomas

Miestni hrad nazývajú familiárne
2021-07-12 12:00:00

Miesta, spojené s kultovými filmami či seriálmi, sa čoskoro po uvedení do kín stanú vyhľadávaným cieľom turistov, ktorí chcú na vlastné oči vidieť lokácie, kde sa vyskytovali ich filmoví hrdinovia. Výnimkou nie je ani Rumburakov hrad. viac »

Česká republika z vodnej hladiny: Najzaujímavejšie plavby po riekach a priehradách

Děčín
2021-07-09 12:00:00

Hoci v Českej republike nenájdete more, aj tak môžete na niekoľkých miestach nastúpiť na loď a užiť si príjemné chvíle s nezabudnuteľným výhľadom z vodnej hladiny. K dispozícii sú vám rieky Vltava, Labe, Dyje alebo Morava a niekoľko rozsiahlych nádrží. Máme pre vás tipy na pravidelnú i nepravidelnú lodnú dopravu, okružné plavby, výlety a iné lodné dobrodružstvá. Vyberte sa na výlet parníkom, okúste romantiku večernej plavby alebo si prezrite mestá či okolitú krajinu z paluby výletnej lode. viac »

Do Českej Kanady vstúpte pompézne: Jej renesančnou bránou sú Slavonice

Slavonice
2021-07-06 12:00:00

Za krásou renesancie nemusíte iba do Talianska, za bájnym hrdinom len do Sherwoodskeho lesa Robina Hooda, no a k našej krásnej modranskej či pozdišovskej keramike môžete pridať vlastný kúsok z Maříža. Juhočeské Slavonice navyše ponúkajú tajomstvá stredovekého podzemného systému a v okolí súkromné múzeum s originálnou expozíciou. viac »

Unikáty Českej republiky: 5 najzaujímavejších vojenských pevností

Tvrdza Stachelberg – obor
2021-07-02 11:50:00

Nahliadnite spolu s nami do tajuplných podzemných priestorov pevností. Bude to zážitok nielen pre malých návštevníkov, ale aj ich rodičov. viac »

Českým historickým mestom roka je Havlíčkův Brod, porazil aj centrum Prahy

Havlíčkův Brod
2021-06-24 15:00:00

Českým historickým mestom roku 2020 sa v utorok stal Havlíčkův Brod. Cenu za najlepšiu starostlivosť o pamiatky a odmenu milión korún (39.000 eur) na ďalšiu ochranu kultúrneho dedičstva si prevzal jeho viceprimátor Libor Honzárek, informuje webový portál denníka Mladá fronta DNES. viac »

Maltézski rytieri, vlastné pivo aj slávne bábky: Strakonice nie sú len ich dudák

Strakonice
2021-06-21 15:00:00

Juhočeské Strakonice sú síce najčastejšie spájané s legendárnym strakonickým dudákom, ale ponúkajú toho oveľa viac. Mesto patrilo k historicky významným sídlam maltézskych rytierov a jeho druhým menom by mohlo byť aj Česká zbrojovka. No a bez problémov by sme ho tiež mohli spojiť s ikonickými postavičkami českého bábkarstva. viac »

Príroda bola ku Korutánsku veľmi štedrá: Užite si dovolenku na slnečnej strane Álp

Weissensee
2021-06-13 00:01:00

Korutánsko je spolková krajina s najväčším vodným bohatstvom v Rakúsku – na jeho území sa nachádza 200 jazier, 8000 kilometrov riek, 60 liečivých prameňov a 43 ľadovcov. Okrem toho sú tu hory, siahajúce od majestátnych trojtisícoviek až po oblé kopce pohoria Nockberge. Z ich vrcholkov sa pohľad zatúla ponad krajinu, ktorú charakterizuje kultúrna rozmanitosť alpsko-jadranskej oblasti, mierne a slnečné podnebie na južnej strane Álp a ľudia, ktorí vítajú hostí s radosťou, otvorenosťou a veľkou dávkou chuti do života. viac »

Top výletná lokalita na skok od Bratislavy: Objavte opäť krásy zámku Schloss Hof

Objavte opäť krásy zámku
2021-06-11 12:00:00

Hľadáte miesto, kde by ste sa odpútali od monotónnosti všedných dní a zažili niečo výnimočné? Neďaleko slovensko-rakúskej hranice sa v malebnej prírodnej kulise na ploche 70 hektárov rozprestiera zámocký areál Schloss Hof, ktorý ponúka mimoriadne zážitky. viac »

České Švajčiarsko je ako rozprávky: Jeden víkend vám na všetky krásy nepostačí

České Švajčiarsko
2021-06-05 12:01:00

Kto hľadá panenskú prírodu a absolútny pokoj, ten správny raj na zemi nájde v Lužických horách, ktoré sa nachádzajú na severe Česka. Sú turistami vyhľadávané a môžu sa pochváliť najvyšším vrchom s názvom Luž (alebo aj Pašerácky vrch) s krásnou panorámou. Lužické hory však skrývajú toho oveľa viac a aj napriek tomu sa vám môže stať, že tu nestretnete živú dušu. Pri troche šťastia možno tak kamzíka... viac »

Len pre dospelých: V Prahe otvorili kontroverznú výstavu o histórii erotiky a pornografie u nás

Výstava Praha dekadentní
2021-06-04 14:01:00

Tancujúci dom patrí vďaka svojej neobvyklej architektúre k najznámejším pamiatkam v českej metropole. Teraz tam však mieri ešte viac zvedavcov ako obvykle – láka ich totiž najkontroverznejšia výstava Prahy. viac »


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa