Historické budovy, stavby a pamiatky

Zámok Valentino: V náručí hôr sa hriešna panovníčka oddávala vášni

Zámok Valentino, Turín
2022-04-29 09:58:00

Talianske mesto Turín v náručí hôr je známe vďaka množstvu cenných historických pamiatok. Medzi nimi vyniká zámok Valentino, ktorý sa rozprestiera uprostred nádherného parku. Vašu návštevu si preto rozdeľte do dvoch častí. Najprv si pozrite samotnú pamiatku a potom sa prejdite pomedzi krásnu zeleň, kde odhalíte ďalšie zaujímavosti. viac »

Egeskov je najzachovalejším renesančným hradom: Zničiť ho vraj môže drevená bábika

Egeskov je najzachovalejším renesančným
2022-04-22 09:00:00

V dánskom meste Kvaerndrup nájdete najzachovalejší renesančný hrad v Európe. Egeskov púta pozornosť zaujímavou históriou, ale aj niekoľkými unikátnosťami, ktoré uvidíte počas prehliadky. K jednej bábike sa viaže zaujímavý, ale aj trochu strašidelný príbeh. viac »

Fantastická správa z Benátok: Slávny palác Procuratie Vecchie po prvý raz sprístupnili verejnosti

Palác Procuratie Vecchie pri
2022-04-10 12:00:00

Po trojročnej obnove v piatok po prvý raz sprístupnili verejnosti renesančný palác Procuratie Vecchie (Staré prokuratúry) na Námestí sv. Marka v talianskych Benátkach. TASR správu prevzala od tlačovej agentúry AFP. viac »

Zabudnite na Sagradu Familia: Nádherné Gaudího diela uvidíte aj mimo Barcelony

Vila El Capricho, Comillas
2022-03-21 12:00:00

Milovníci modernej architektúry a práce Antoniho Gaudího sústreďujú svoju pozornosť obvykle len na Barcelonu. Pravdou je, že v katalánskej metropole nájdete pokope najviac stavieb tohto jedinečného velikána, no úžasnými dielami sa môžu pýšiť aj iné mestá. viac »

Korvínov hrad – miesto, kde väznili Drakulu

Hrad Hunedoara (Korvínov hrad)
2022-02-17 08:01:00

Rumunský turizmus sa úzko spája najmä s legendami o grófovi Drakulovi. Mnoho cestovateľov priláka do krajiny jeho pútavý príbeh. Jedným z miest, ktoré sa spomínajú v súvislosti s týmto tajomným mužom, bol aj Korvínov hrad - majstrovské architektonické dielo, ktoré môže konkurovať aj podstatne známejším zámkom v Európe. viac »

Stredoveké mrakodrapy: Bolognské veže vyrástli z nenávisti

Bologna
2022-02-08 08:00:00

V Bologni zúri boj medzi guelfmi a ghibellínmi. Ich vzájomné potýčky sú na dennom poriadku. Bohaté rodiny si v obavách o život začínajú opevňovať svoje domovy. Kvôli nedostatku miesta vyrastú v meste desiatky „stredovekých mrakodrapov“. viac »

Palác Hampton Court má jedno z najstarších ihrísk na svete a kuchyňu pre 200 kuchárov

Hampton Court
2022-02-01 12:00:00

Londýn sa môže pochváliť veľkým počtom kráľovských stavieb. Jednou z nich je Hampton Court, ktorý pochádza zo 16. storočia. Pôvodne bol letným sídlom Henricha VIII. a už odvtedy sa podarilo uchovať niekoľko výnimočných častí. Nachádza sa tam napríklad najväčšia kuchyňa na svete z tejto éry, ktorú používali na veľkých hostinách. viac »

Pýchou Portugalska sú stredoveké hrady: Toto je 7 najkrajších

Hrad Obidos, Obidos
2022-01-21 12:00:00

Dovolenka v Portugalsku uspokojí chúťky všetkých cestovateľov. Je tam krásna príroda, tajomné miesta, historické pamiatky, ale aj oblasti s moderným umením. Medzi top atrakcie v krajine patria aj hrady a zámky. Najviac ich je sústredených v mestečku Sintra neďaleko Lisabonu. To sa vďaka nim premenilo na malú rozprávkovú krajinu, ktorá sa teší veľkému záujmu turistov. viac »

Hrad Gravensteen – strašné miesto, ktorého sa každý bál


Gravensteen, Gent
2022-01-17 07:15:00

V belgickom meste Gent stojí hrad Gravensteen, ktorý postavili v 12. storočí. Pôvodní majitelia v ňom nežili dlho, preto bol celé stáročia opustený. Nakoniec mu našli nové využitie a premenili ho na väzenie, ktorého sa každý zločinec bál. I z toho dôvodu tam dnes inštalovali múzeum mučenia, ktoré je podľa mnohých návštevníkov skúškou nervov. viac »

Zámok Highclere poznáte z úspešného seriálu: Patril aj mužovi, ktorý prepísal dejiny

Hrad Highclere
2021-12-13 12:00:00

Anglicko sa môže pochváliť dejinami bohatými na rôzne zaujímavé udalosti a osobnosti. Tie sú často späté so vzácnymi pamiatkami, medzi ktorými vyniká aj nádherný zámok Highclere v krásnom prostredí v oblasti Hampshire. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa