Česko

Stroj času existuje: V Děteniciach vás zavedú priamo do stredoveku

V Děteniciach vás zavedú
2021-08-31 12:00:00

„Středověk neskončil, středověk trvá. ...“ Nie, nepozývame vás na koncert legendárnej kapely Lucie, ktorá takto spieva v jednom zo svojich hitov. Pozvanie prijmite do Královohradeckého kraja, do obce Detěnice. Tu stredovek skutočne trvá a dávne roky sú realitou aj v 21. storočí. viac »

Zámok Vranov nad Dyjí - baroková perla na juhu Moravy

Vranov nad Dyjí
2021-08-25 12:00:00

Južná Morava nie sú len krásne vinohrady a ich sladké víno. V okrese Znojmo objavíte klenot európskeho baroka, v ktorom stále „bije“ aj srdce stredoveku. Zámok Vranov nad Dyjí, to je čarovný pohľad na sídlo na vysokej skale nad riekou, ale oči necháte aj na unikátnej maliarskej a sochárskej výzdobe. viac »

Petřínska rozhľadňa - pražská verzia Eiffelovky

Petřínska rozhľadňa
2021-08-21 11:50:00

Petřínska rozhľadňa v Prahe má prezývku "pražská Eiffelovka". V marci 1891 položili jej základy, na konci augusta sa už z hornej ochodze rozhliadali prví návštevníci. Jedna z dominánt českej metropoly od architekta Vratislava Pasovského, ktorá stojí na kopci Petřín v centre Prahy, je vysoká 59 metrov a rozhľad z nej je takmer na celé Čechy. viac »

Na Hradčany, a predsa nie na hrad: Pražská Bílkova vila je hotovým umeleckým dielom

Bílkova vila v Prahe
2021-08-14 12:00:00

Umenie zvyčajne obdivujeme v galériách. Praha však ponúka aj jedno v tomto smere úplne autentické miesto. Postaviť si ho dal sám umelec, a tak tu dnes okrem jeho tvorby či vlastného ateliéru môžete obdivovať takzvané „Gesamtkunstwerk“ - komplexné umelecké dielo v podobe Bílkovej vily na Hradčanoch. viac »

Záhrady a parky českých zámkov - potešenie pre všetky zmysly

Průhonický park s puncom
2021-08-11 11:50:00

Čo by ste povedali na romantickú prechádzku v zámockom parku u našich susedov? Preneste sa na tieto krásne miesta vďaka našim tipom. viac »

Na vlastnej koži: Pardubický kraj preslávili najmä kone, ponúka aj niekoľko unikátov

Zámok Slatiňany
2021-08-08 00:01:00

Ak milujete kone, určite zavítajte do Pardubického kraja vo východných Čechách. Na tieto ušľachtilé zvieratá tam narazíte na každom kroku. V Pardubiciach na slávnom závodisku, v Kladruboch nad Labem a v Slatiňanoch v jedinečných žrebčínoch a taktiež na množstve konských rančov a fariem, kde si môžete vyskúšať vychádzku na koni, prípadne aj starostlivosť o ne. Tento kraj však ponúka aj ďalšie pozoruhodné pamiatky, ktoré stoja za návštevu. viac »

Vyhnite sa davom turistov: 10 neobjavených hradov a zámkov v Českej republike

Zámok Lysice
2021-07-26 08:01:00

Ak chcete mať pri cestovaní trochu viac súkromia a nejazdiť tam, kam chodia všetci, určite vás zaujme desať turisticky neobjavených hradov a zámkov Českej republiky. Niektoré sú krásne, iné nedostavané už niekoľko sto rokov a ďalšie zase unikátne svojou polohou. Nechajte sa inšpirovať doteraz neobjavenými miestami a vyberte sa za poznaním naprieč Českou republikou. viac »

Nóbl poštári, labyrintárium a bociany s makom: Zvláštne indície vedú na zámok Loučeň

Loučeň
2021-07-15 12:00:00

Viete, že za históriou poštových služieb nemusíte do poštového múzea? Že zábavnú skrývačku môžete vyskúšať aj v labyrantáriu? No a že za exotickým gastrozážitkom nemusíte do ďalekých krajín? Stačí vám poznať jediný názov - Loučeň. viac »

Kunětická hora - Rumburakov hrad, ktorý dobyl Fantomas

Miestni hrad nazývajú familiárne
2021-07-12 12:00:00

Miesta, spojené s kultovými filmami či seriálmi, sa čoskoro po uvedení do kín stanú vyhľadávaným cieľom turistov, ktorí chcú na vlastné oči vidieť lokácie, kde sa vyskytovali ich filmoví hrdinovia. Výnimkou nie je ani Rumburakov hrad. viac »

Česká republika z vodnej hladiny: Najzaujímavejšie plavby po riekach a priehradách

Děčín
2021-07-09 12:00:00

Hoci v Českej republike nenájdete more, aj tak môžete na niekoľkých miestach nastúpiť na loď a užiť si príjemné chvíle s nezabudnuteľným výhľadom z vodnej hladiny. K dispozícii sú vám rieky Vltava, Labe, Dyje alebo Morava a niekoľko rozsiahlych nádrží. Máme pre vás tipy na pravidelnú i nepravidelnú lodnú dopravu, okružné plavby, výlety a iné lodné dobrodružstvá. Vyberte sa na výlet parníkom, okúste romantiku večernej plavby alebo si prezrite mestá či okolitú krajinu z paluby výletnej lode. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa