Kam cez víkend

Splav Ipľa cez leto ovplyvnilo sucho, teraz si však vodáci prídu opäť na svoje

2022-09-29 08:00:00 |

Tohtoročnú vodácku sezónu na rieke Ipeľ v regióne Novohrad ovplyvnilo najmä mimoriadne sucho. Prvé splavy v Kalonde v okrese Lučenec sa síce uskutočnili už začiatkom mája, koncom júna však už bola pre nedostatok vody rieka na prírodných úsekoch prakticky nesplavná. Pre TASR to uviedol Michal Dibala z projektu Splavuj Ipeľ.

Viac článkov

TIP na víkend: O Svetový pohár budú súťažiť aj naše známe reprezentantky

V Lomnickom sedle
2016-03-03 12:00:02

Za športom, umením aj zábavou. Takto vyzerá program na pomaly sa začínajúci víkend. Počasie síce nepraje výletom do prírody, ale aspoň si to môžeme vynahradiť na podujatiach, ktoré nás čakajú. Asi najvýznamnejším je Svetový pohár žien v lyžovaní, kde budú súťažiť aj naše reprezentantky. Tak im s Dromedárom držme palce. viac »

TIP na víkend: Končí sa zima, a preto využite čas na posledné zimné radovánky

Nízka oblačnosť nad Popradom,
2016-02-25 12:00:00

Ako ten čas letí. Pred nami je posledný februárový víkend a pomaly už začíname badať známky jari. S Dromedárom sme vybehli na kopec a ten už bol doslova posiaty snežienkami. Síce netrčali romanticky zo snehu, ale ako po iné roky znamenali to isté. Zima sa už končí a môžeme sa tešiť na pomaly sa prebúdzajúcu prírodu. Všade kvety, farby a vône. Tak už sa tešíte? Posledné dni môžete osláviť pri zaujímavom programe, ktorý je opäť prichystaný len a len pre vás. viac »

TIP na víkend: Na víkend si pripravte poriadne topánky – budú sa spoznávať naše mestá

Košice
2016-02-18 12:00:34

Tento víkend musíme dúfať, že nám vyjde pekné počasie. Bude totiž Svetový deň sprievodcov, a tak si mestá prichystali zaujímavé prehliadky. Zapojiť sa do nich môžeme my všetci a bola by škoda, keby sme sa nechali odradiť len zlým počasím. O tom čo uličky v sebe ukrývajú vám porozprávajú až v 10 mestách, takže nemusíte cestovať priďaleko. Ak by ste predsa uprednostnili iný program , pozreli sme sa aj na iné zaujímavé podujatia. viac »

FOTO: Krása slovenských veľhôr. Pozrite si neuveriteľné zábery z víkendovej túry

Nízka oblačnosť nad Popradom,
2016-02-16 12:00:23

Milovníkov hôr nezastraší ani zima. Totiž aj počas nej vyrážajú na túry po údoliach a končiaroch, aby si pozreli prírodu v jej zimnom šate. Tentoraz nám prispel Miloš, ktorý si len tak „odskočil“ do Vysokých Tatier. Začal v Tatranskej Lomnici a pokračoval cez Skalnaté pleso, Lomnické sedlo, Lomnickú vežu, Francúzsku muldu, späť do Tatranskej Lomnice. Jeho fotografie nám dokazujú, že aj zime je v Tatrách úžasne a že zimná turistika má svoje čaro. viac »

TIP na víkend: Láska je pre každého, tak si ju užite na slovenských hradoch

Košice
2016-02-11 12:00:17

Víkend lásky a pozornosti alebo obyčajné oddychovanie a užívanie voľného času? Je na vás ako si tento víkend pripravíte. Nebudeme však ignorovať to, že vo svete sa oslavuje Valentín. Veď je to predsa sviatok lásky a tej nie je nikdy dosť. Vsadili naňho aj viaceré inštitúcie, ktoré pripravili príjemný program pre páriky, ale aj jednotlivcov. Ak Valentína neuznávate, nič vám nebráni zájsť na niektoré z podujatí a i tak sa dobre zabaviť. viac »

Kaňony, hrady a kúpele: Výlet do Púchova vám predstaví prekrásny región

Považský hrad
2016-02-10 12:00:07

Niektoré regióny Slovenska ako napríklad Spiš, Tatry alebo Záhorie sú typickými lákadlami pre turistov. Na iné sa však pozerá skôr ako na skromnejšie oblasti, ktoré nám toho nemajú čo ponúknuť. Takýmto pohľadom by ste mohli nesprávne odsúdiť do nemilosti i Púchov a jeho okolie. Pritom i tam sa nachádza množstvo zaujímavostí, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti. viac »

TIP na víkend: Fašiangové slávnosti vrcholia. Slovensko zaplnia zábavy a chutné jedlo

Lyžiarske stredisko Tatranská Lomnica
2016-02-04 12:00:10

Tak a máme tu chrípkové obdobie, počas ktorého všetci len kašlú, smrkajú a prenášajú bacily. Najvýhodnejšie by zrejme bolo sa teraz stiahnuť do úzadia a vystríhať sa kýchajúcim davom, no nie vždy sa to dá. Preto sa obrňme dostatkom ovocia a zeleniny, doplňme energiu niekde v prírode a dobre sa zabavme. Príležitostí bude opäť veľa, takže si stačí vybrať z fašiangových podujatí. viac »

FOTO: Tatry v ľadovej kráse. Pozrite si zábery z tatranského „ľadového kráľovstva“

Tatry Ice Master, Vysoké
2016-02-02 08:00:00

Len pár dní dozadu sa v Tatrách na Hrebienku konali neoficiálne majstrovstvá sveta v ľadovom tesaní Tatry Ice Master. Aj napriek nepriazni počasiu sa organizátorom a súťažiacim podarilo vytvoriť úchvatné diela, ktoré si až do odmäku budete môcť pozrieť. viac »

Cestujte ďaleko aj blízko a spoznajte celý svet. Veľtrh ITF v Bratislave vám k tomu pomôže

Medzinárodného cestovateľského veľtrhu ITF
2016-01-29 12:00:34

Včera sa po roku otvorili v bratislavskej Inchebe brány Medzinárodného cestovateľského veľtrhu ITF SLOVAKIATOUR. Začal sa tak na Slovensku najväčší cestovateľský veľtrh, ktorý prilákal mnohých vystavovateľov. Čo si na ňom môžete pozrieť vy? viac »

TIP na víkend: Cestovateľský veľtrh aj narodeninová oslava levíčat

Čiernohorská železnica
2016-01-28 12:00:00

Január sa končí a nám zostáva ešte niekoľko dní na to, aby sme stihli to, čo sme si na tento mesiac naplánovali. Dane, účty a podobné si rýchlo vybavte, aby vám zostal čas na oddych a zábavu. Sme v období fašiangov, čiže počas víkendov sú obce aj mestá plné zábav a plesov. Program si môžete naplánovať aj sami, alebo sa inšpirujete našim prehľadom. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa