Kam na dovolenku - tipy

Divá príroda, pamiatky a Sherlock Holmes: Pravé Anglicko hľadajte v Devone

Pravé Anglicko hľadajte v
2016-10-05 12:00:00

Londýnu sa už dlhé roky vyčíta, že stráca svoju pôvodnú tvár a je ťažké nájsť miesta, v ktorých by ste sa cítili ako v pravom Anglicku. Stále viac turistov preto objavuje aj anglický vidiek. Viktoriánske pamiatky a krásy prírody, ktoré poznáte aj z filmov či literatúry, ponúka najmä grófstvo Devon na juhu ostrova. viac »

Najkrajšie pláže Turecka: Tyrkysové more, jemný piesok a majestátne hory

Turecko sa môže pochváliť
2016-05-24 00:00:00

Turecko stále patrí k najatraktívnejším turistickým destináciám a mnoho Slovákov sem zamieri za oddychom aj tento rok. Krajina toho ponúka veľa - vzácne historické pamiatky, krásnu prírodu aj rušný mestský život. Najviac však návštevníkov lákajú nádherné široké pláže, obklopené majestátnymi horami. Toto sú najkrajšie z nich. viac »

Dovolenka v Bulharsku presne pre vás: Z týchto TOP rezortov si vyberie každý

V Bulharsku si každý
2016-05-19 00:00:00

Väčšina z nás zamieri v lete k moru. Aj pri ňom však môže naša dovolenka vyzerať všelijako. Ste aktívni a hľadáte miesta, kde si môžete zašportovať? Alebo vám ku šťastiu stačí len slniečko, jemný piesok a pokoj? Chcete sa večer romanticky prechádzať pri svite mesiačika so svojou láskou, alebo si v noci radšej užívate nespútanú klubovú zábavu? Nuž, každý si ideálnu dovolenku predstavuje inak. Ak zvažujete tento rok Bulharsko, náš prehľad vám pomôže vybrať si správne. viac »

Dovolenka v Chorvátsku len tak na skok: Prinášame TOP pláže najbližšie k Slovensku!

Polostrov Istria ponúka pláže
2016-04-27 18:00:01

Len 600 kilometrov a 6 hodín cesty. Približne toľko nás delí od nádherných pláží chorvátskeho polostrova Istria. Ulahodia každému – pozvoľný vstup do mora ocenia rodiny s deťmi, mladí si vyberú miesto, kde to „žije“ a milovníci nahoty uvítajú súkromie. Tak ktorú pláž si vyberiete vy? viac »

Nezabudnuteľné Rusko. Ktoré miesta by ste mali istotne navštíviť?

Moskva, Rusko
2016-02-04 08:00:00

Rusko sa už v postkomunistických krajinách pomaly zbavuje negatívnej nálepky, ktorú zanechalo v mysliach tunajších obyvateľov. I vďaka tomu začínajú postupne odhaľovať svoje krásy a otvárať cestovateľské možnosti i našim krajanom. Stačí sa len zbaviť predsudkov a otvoriť svoju myseľ nádherným lokalitám, ktoré vás tam čakajú. viac »

Sedem magnetov bláznivého Sydney: Spoznajte Tri sestry a žirafu pred Operou

Žirafa a Opera. Zaujímavé
2015-11-15 07:00:00

Opera ako z Marsu a most, ktorý pripomína vešiak na šaty, už roky najvýraznejšie reprezentujú austrálske mesto Sydney. Najväčšie mesto kontinentu protinožcov toho však ponúka oveľa viac. Viete napríklad o tom, že si priamo v Sydney môžete odfotiť žirafu s Operou, tisíce morských živočíchov,alebo vežu, z ktorej je vidieť krajinu na desiatky kilometrov od Sydney? viac »

Ozajstný luxus v Turecku? Vydajte sa tam, kde trávila milostné stretnutia Kleopatra

Doprajte si relax na
2015-08-31 12:00:00

Sú ako noc a deň. Jedno vzniklo len pred pár desiatkami rokov a je ukážkou moderného turistického letoviska. To druhé sa môže pochváliť 2500 rokmi histórie. Zatiaľ čo v jednom si dávajú stretnutia milovníci golfu, to druhé bývalo svedkom milostných stretnutí Kleopatry a Marka Antonia. Dnes sú obe neoddeliteľnou súčasťou Tureckej riviéry. A letoviská Belek a Side rozhodne nehrajú druhé husle – i v okamihu, keď sa rozhodnete pre skutočne luxusnú dovolenku. viac »

Nórsko, Island, Škótsko, Írsko, Švajčiarsko: krásne treky severnej Európy

Nórsko
2014-08-05 09:00:00

Letná dovolenka je tu a spolu s ňou prichádza i najlepší čas na návštevu severnejšie ležiacich krajín. Stále viac ľudí chce pritom odpočívať aktívne, fotiť si osamotené malé domčeky, pozorovať veľryby, zdolávať strmé vrchy či obdivovať nádhernú horskú panorámu. A práve preto som vybrala päť krajín: Nórsko, Island, Škótsko, Írsko a Švajčiarsko. Zdanlivo nesúrodá kombinácia, ktorá má však spoločné to hlavné – krásnu prírodu a možnosť zaujímavých trekov. Úvod bude patriť pravým severským krajom, koniec Švajčiarsku. To síce na severe už neleží, vďaka ľadovcom a horám však za chladom svojich susedov mnohokrát nezaostáva. viac »

TOP pláže Turecka

Pláže Turecka, Patara Plajı
2014-06-29 10:00:00

Jedlo, pitie, zábava, dobrodružstvá, ženy, Turci a more. Toto všetko nám prebehne hlavou hneď, ako cez leto započujeme slovo Turecko. Cestovné agentúry chrlia stovky ponúk s možnosťou najlepšej dovolenky, no ak sa chcete dokonale opáliť a využiť všetko, čo more ponúka jednoducho musíte vyraziť na niektorú z pláží, ktoré vám teraz predstavíme. viac »

Najkrajšie pláže v Chorvátsku - týchto 7 je TOP

Zrće, Chorvátsko
2014-06-20 09:00:00

Napriek tomu, že nám cestovné kancelárie každoročne predstavujú zaujímavé cestovateľské novinky, väčšina Slovákov zostáva verná Chorvátsku. Krásne prostredie, kvalitné služby, ľahká dostupnosť a dobré ceny sú tým hlavným merítkom, pre ktoré povieme nášmu obľúbencovi jasné „áno“. S obľubou však zvykneme striedať jednotlivé dovolenkové strediská, aby sme spoznali čo najviac jeho krás. Tento rok sa môžete rozhodnúť napríklad aj podľa kvality pláže. Prinášame vám teda zoznam tých najkrajších a verte tomu, že opäť bude z čoho vyberať. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa